Temat: Ekstraklasa
Wyświetl pojedynczy post
63624
Senior Member

Od: 09.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.05.2013, 16:26
arti napisał(a):Wyświetl post
@ 63624
To dobrze że Levy zostaje u Was? jakie jest Twoje zdanie?
Ja się cieszę bo facet jest zabawny i lubię czytać podszywki o nim na weszło (wstyd powiedzieć - śmieszą mnie).
A sportowo to Śląsk gra jak wiatr zawieje-zazwyczaj rządzi przypadek, a jak odejdą Mila i Sobota to będzie płacz i zgrzytanie zębów.
Ja na razie wyników pracy Levego nie mogę ocenić jednoznacznie.

Z jednej strony finał PP i w większości meczów całkiem atrakcyjny styl gry. Widać, że starają się grać piłką, jest ofensywnie. Z drugiej strony szereg meczów jak z Pogonią, gdzie aż oczy bolą od patrzenia. Trzeba jednak pamiętać, że wykonawców ma Staszek nie najlepszych. Obronę mu rozebrali w zimie ( sprawa Jodłowca, Kokoszka doszedł później), ataku w ogóle nie ma (np. dzisiaj rozwiązano kontrakt z Diazem), w pomocy Mila odstawia ostatnio niezły kabaret, ale np Cetnarski i Stevanovic ostatnio zaczęli nieźle grać. A mimo wszystko jakoś to funkcjonuje nie najgorzej. Moim zdaniem trzeba dać "sympatycznemu czeskiemu szkoleniowcowi" cały sezon do przepracowania. Sytuacja finansowa pewnie wymusi też wstawianie młodzieży jak u was, zobaczymy czy to da efekt. Zwłaszcza, że latem niezła rewolucja się szykuje. Nie będzie Elsnera, Mili, Sobota odejdzie, Voskampa też odstrzelą pewnie itd.

Co do licencji, niezły pretekst dla miasta, by zerwać "współpracę" z Solorzem. Biorę to w ciemno za możliwość nieskompromitowania się w jakiejś Azji.
"Jak rozpoznać komunistę? Cóż, jest to ktoś kto czyta Marksa i Lenina. A jak rozpoznać antykomunistę? To ktoś kto rozumie Marksa i Lenina." Ronald Reagan
Odpowiedz cytując