Wyświetl pojedynczy post
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.05.2013, 17:59
lazy napisał(a):Wyświetl post
Hahaha
Wiedziałem, że będzie o Balcerowiczu. Wszak jakie inne argumenty może mieć osoba związana z koleją tym że kiedyś miała bilet miesięczny. Gwiaździsty, uwierz że taką argumentacją (a w zasadzie jej brakiem) możemy obalić KAŻDĄ kandydaturę na JAKIEKOLWIEK stanowisko. Szpen podał Ci na talerzu mięso a Ty stwierdziłeś chciałbyś jednak wegetariańskiego hamburgera, a w ogóle to przecież jest maj.
Jak to mówią " pierdz..licie Hipolicie". Skoro wiedziałes, że będzie o Balcerowiczu tzn. że tez chyba wiesz, że to z jego kuźni kadr ten wysyp. Odpowiednio ukierunkowany i bynajmniej nie zamierzający robic nic innego niz to co im centrala nakazuje. A nakazuje im teraz wbrew interesowi Polski sprzedać niemcowi albo ruskowi np. PKP Cargo. I te chłopaczki w krótkich spodenkach rzucone zostały do PKP po to aby to przygotować a nie zarządzać tą firmą tak aby przeciwstawiała się konkurencji zewnętrznej. To są tylko syndycy.
A Szpenio to podał na talerzu kupę a nie mięso, która Ty wzięłeś za stek argentyński.
A co do biletu miesięcznego. Tym stwierdzeniem pokazałeś, ze nie masz zielonego pojęcia o czym piszesz. Bilety tzw, ulgi przejazdowe (o to pewnie Ci chodziło) jakbyś nie słuchał TVN i GW-nainej propagandy to wiedziałbyś , ze mieli kolejarze przyznany jako dodatek do ....niskiej pensji, tak jak deputat weglowy. Komunistyczne państwo pensję wypłacało im tak: trochę pieniędzy + deputat weglowy+ ulgi przejazdowe, a po podliczeniu i tak mięli zazwyczaj mniej niż inni pracujący np. w przemyśle. I nie mam tego biletu , płacę jak wszyscy, i nie jestem zatrudniony na kolei, ale mam dobry kontakt z tą branżą i szpenio mnie głupotami nie zaskoczy