Temat: Ekstraklasa
Wyświetl pojedynczy post
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.05.2013, 15:37
Sytuacja się gmatwa dla Śląska niesamowicie. Ciekawi mnie, co będzie się działo już za 5 dni we Wrocławiu. Wygrywając tam, doskakujemy do miejsc 3-5 i wciąż się liczymy, kluczowy wówczas wydaje się być wyjazd do Zabrza. Śląsk naprawdę wykazał się niebywałym frajerstwem i może zostać największym przegranym tego sezonu, wydaje mi się, że nie wszystko, w kontekście ich walki o puchary, będzie zależało od samego Śląska.

A teraz trochę o Piaście. Pomijając tę kontrowersyjną decyzję Borskiego o karnym na gola na 1-1, to to jest zespół PONAD MIARĘ MOŻLIWOŚCI. Przecież tam nie ma żadnych gwiazd, żadnych szczególnych zawodników, a wolą walki i poprawną grą, jako beniaminek na cztery kolejki przed końcem sezonu są w Pucharach. I wg mnie mają bardzo duże szanse, żeby to 3.miejsce dowieźć, pomimo trudnego terminarza - bo przecież grają za tydzień w Bielsku i na koniec sezonu z Bełchatowem...

Dla nas ten dzisiejszy wynik trudno ocenić. Gdyby Śląsk wygrał, to byliby bardzo blisko 3.miejsca, a i my do 4.mielibyśmy zaledwie 4 punkty straty. Wygrał jednak Piast i do 4.miejsca tracimy aż 6 oczek, ale w perspektywie wyjazd do Wrocławia, a Śląsk ma mecze z pretendentami do MP i wyjazd do Białegostoku, gdzie mało komu gra się dobrze. Staszek Levy może chyba pakować manatki, bo nawet przyczynienie się do MP dla Legii, a co za tym idzie gry w pucharach, posady na kolejny sezon mu raczej nie zagwarantuje.
Odpowiedz cytując