domin_czyzyny napisał(a):

Dobry bramkarz to ten, który broni to co moze wybronić + cos ekstra!
Pareiko wczoraj jedna z trzech sytuacji obronionych przez Miskiewicza pewnie by pu¶cił.
|
Ale pewnie do conajmniej jednej z tych trzech sytuacji by nie dopu¶cił. Możemy się spierać. Ja nie jestem jakim¶ wielkim fanem Pareiki, po prostu filozofia Edwina van der Sara, bo o nim pisałem, powinna być dla każdego bramkarza maksym± wyryt± gdzie¶ głęboko w mózgu w okolicach płata skroniowego.
Dla mnie Mi¶kiewicz jest beznadziejny. Zdania nie zmienię. Nic nam z jego refleksu. Pareiko jest też przeciętny, ale zdecydowanie lepszy na przedpolu, ma lepsz± komunikację z zawodnikami z pola, do tego dokładnie podaje, a nie robi durnych wykopów jak wczoraj Mi¶kiewicz. Mi¶kiewicz to bramkarz na pierwsz± ligę, nic więcej - Pareiko przede wszystkim zabija go do¶wiadczeniem. Nam jednak potrzebny jest kto¶ lepszyi od Mi¶kiewicza i od Pareiki - albo jaki¶ młody talent albo kto¶ wypatrzony, z do¶wiadczeniem, z zagranicy.
Gdyby Bieszczadowi dać zagrać kilka spotkań, okazałby się pewnie lepszy i od Pareiki i od Mi¶kiewicza.