Wyświetl pojedynczy post
rw88
Senior Member

Od: 01.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.05.2013, 16:53
Fajny mecz Wisły, fajny mecz młodzieży. Właśnie tego mi zawsze w Krakowie brakowało, żeby dołożyć trochę ambicji młodszych chłopaków do umiejętności tych starszych. Taka mieszanka, jak się ma zdolną młodzież, zazwyczaj się opłaca. Gdyby Wisła miała akademię z prawdziwego zdarzenia, to byłaby pewnie ona najlepszą w kraju, bowiem małopolska to na pewno teren bardzo uzdolnionej piłkarsko młodzieży, a Wisła z jasno określoną polityką dawania szansy zdolnej młodzieży byłaby na pewno dla nich magnesem.

Co ciekawe, Legia ostatnio stawia zdecydowanie na doświadczenie, skończyło się wprowadzanie gości z ME. Czego jej w tym momencie brakuje? Właśnie tego przysłowiowego "zęba", nieprzewidywalności, dużej dawki ambicji, presji na tych starszych w składzie. Kto jest ich aktualnie najciekawszym zawodnikiem, najbardziej ambitnym? Młody wychowanek Lecha na prawej obronie, co chyba mówi samo za siebie. No ale to ich problem, dobrze, że w Wiśle coś się w tym względzie zmieniło, choć pewnie z konieczności. W ogóle nigdy nie rozumiałem tego uwielbienia dla średnich cudzoziemców, dlaczego taki Jovanovic z Partizana ma niby być zawodnikiem, za którego trzeba płacić grubszą kasę, bo w Polsce takiego nie znajdziesz. W praktyce taki Stolarski zaczynając 17 rok życia nawet pod względem czysto piłkarskim, umiejętności, jest dla mnie od Jovanovicia ciekawszym zawodnikiem.

Nawet Miśkiewicz jak widać jest w stanie prezentować całkiem fajny poziom, to samo można powiedzieć o Chrapku. Oczywiście młodzież jest chimeryczna, mało regularna, dlatego też nie da się grać samą młodzieżą. Mam jednak nadzieję, że kolejne występy Stolarskiego, Urygi, czy Chrapka dadzą w Krakowie niektórym do myślenia.
Odpowiedz cytując