Temat: Ekstraklasa
Wyświetl pojedynczy post
rw88
Senior Member

Od: 01.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.05.2013, 14:51
Oglądnąłem mecz Pogoni z Bełchatowem i powiem tak - słyszałem, że Pogoń ma zdolną młodzież, jakieś tam zorganizowane szkolenie, osiągali dobre wyniki w Mistrzostwach Polski. Jeśli NIKT z tej młodzieży nie jest w stanie choćby wejść z ławki w tak tragicznej i beznadziejnej drużynie, złożonej z piłkarzy naprawdę NIC nie potrafiących, to ta "akademia" nadaje się do zaorania, pełnej likwidacji, a owym młodym piłkarzom należy zapewnić możliwość kontynuacji nauki / studiów / innego zawodu. Oni jeszcze mają czas na zmianę, dla tych, którzy dzisiaj zagrali jest już chyba trochę zbyt późno na bezbolesną zmianę zawodu. Nie jestem jednak w stanie pojąć jak to możliwe, że ta drużyna gra cały sezon bez napastnika, ogrywa niebywałych drewniaków, zbyt słabych nawet na I ligę typu ten gość z Kamerunu bodajże czy Chałas, a prawdziwej szansy ANI RAZU nie dostał gość, który w ME strzelił kilkanaście bramek i lideruje tam klasyfikacji strzelców.

Dla mnie gra Pogoni z dzisiejszego meczu to była największa patologia "futbolowa" w polskiej piłce jaką w życiu widziałem, naprawdę, nigdy w swoim życiu jeszcze nie widziałem tak słabo grającej drużyny w Ekstraklasie jak Pogoń dzisiaj, a trochę tych meczów zdążyłem oglądnąć przez kilka dobrych lat. Ktoś, kto budował tą drużynę musiał być totalnym sabotażystą, a już na specjalne wyróżnienie zasługuje środek defensywy stworzony z trzech (!) niebywałych drewniaków, czyli Noll, Hernani i Dąbrowski. Ten trzeci wyróżnia się przynajmniej tym, że od czasu do czasu zdoła przejąć piłkę. Pierwszy raz oglądając naszą ligę naprawdę naturalnie bawiło mnie oglądanie gry piłkarzy, nie wywoływało to typowej irytacji, a po prostu szczery śmiech,

Pogoń jest mi raczej zupełnie obojętna jako klub, ba, nawet jestem za tym, aby Szczecin jako duży ośrodek miał drużynę w Ekstraklasie, ale pod względem sportowym trzeba trzymać kciuki żeby ta drużyna spadła i przeszła gruntowną przebudowę, bo poziom, który prezentuje uwłacza nawet naszej Ekstraklasie, a to już wyjątkowa sprawa. Tam nie ma ANI JEDNEGO piłkarza, który cokolwiek potrafi, Edi już jest nawet za stary na rożne, od biedy ten Frączczak coś rwie, ale jest na tyle rzadki technicznie, że kompletnie nic z tego nie wynika, Kolendowicz w miarę szybko biega. I to tyle w temacie umiejętności zawodników ze Szczecina. Cała reszta typu Hernani, Noll, Pietruszka, Rogalski, Ława, Chałas, ci dwaj Japończycy. Zero techniki, zero kreatywności, wolni, ociężali. Nie wiem jak to możliwe, że byli w stanie wyjść z tej I ligi grając taką ekipą.

Takie Podbeskidzie ma Demjana, czy Chmiela, taki Bełchatów ma świetny środek obrony Michalski - Wilusz i bardzo solidnego bramkarza, Ruch ma Starzyńskiego który od czasu do czasu błyśnie, solidnego Jankowskiego, czy Janoszkę. Pogoń jest bodaj jedyną drużyną co nie ma w składzie NIKOGO choćby przyzwoitego pod względem umiejętności piłkarskich. Niebywałe, nigdy nie sądziłem, że na temat tego klubu szerzej się wypowiem, ale oglądając ich grę nie dało się przejść obok tego obojętnie, nawet jeśli ostatnio do naszej piłki podchodzę bardzo obojętnie.
Odpowiedz cytując