Wyświetl pojedynczy post
AS82
Banita

Od: 07.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.05.2013, 15:16
Zimna wojna między Radiem Maryja a „Gazetą Polską” weszła w nową fazę. Ojciec Rydzyk wystosował nowy komunikat, w którym daje do zrozumienia, że nie podoba mu się nowa telewizja Piotra Sakiewicza TV Republika. Powód? Stacja zabiega o datki w tym samym środowisku co ojciec dyrektor i ma podobny krąg odbiorców. Słowem - TV Trwam ma poważną konkurencję.
Ale ojciec Rydzyk oczywiście o tym nie wspomina. Wzywa, by słuchacze radia nadal zbierali podpisy pod petycją z żądaniami przyznania koncesji na multipleks dla TV Trwam, wspomina też o demonstracji w tej sprawie. I przy okazji atakuje „Gazetę Polską” i TV Republika. W swój sposób - że niby coś z nimi nie tak, ale do końca nie wiadomo co. A właściwie wiadomo.
- Słyszałem, że ktoś podszedł do organizatorów manifestacji z Gdańsku, przedstawił się, że jest z klubu „Gazety Polskiej” i powiedział: „My już mamy swoją telewizję – TV Republika” - ciągnie redemptorysta. - Jeszcze zobaczymy, co to jest. Widzę tam różnych ludzi, wierzę w ich dobrą wolę, ale niepokoi mnie np. to, że miejsce na satelicie dostali od właściciela Polsatu. Nie jestem przeciwny, ale mam bardzo ważne pytanie. Co to w takim razie jest? Drodzy Państwo, po uczynkach poznamy. Niech będzie wiele telewizji, ale prawdziwych. Wspierajmy każde dobro i kulturalnie pchajmy się do przodu. Z Bogiem.
Tyle komunikat zakonnika. Słowa o tym, że TV Republika kolaboruje z Polsatem, to w oczach słuchaczy poważny zarzut. Wszak stacja Zygmunta Solorza dla nich to "medium mętnego nurtu".
A jak współpracuje z nim kanał Sakiewicza, to już podejrzana sprawa.

Rydzyk sie boi ,że moherowy wdowi grosz przestanie napływać szerokim strumieniem do Torunia