lazy napisał(a):

|
Nie zmienia to faktu, że 2 miliony podpisów to czysta polityka, żeby nie powiedzieć populizm.
|
Nie rozumiem. Każdy z tych dwóch milionów obywateli zrobił to z populizmu i w celach czysto politycznych? Nie słyszałeś o czymś takim jak demokracja?
Czy np te 200 000 podpisów zebranych ws ACTA to też była czysta polityka, bu nie powiedzieć populizm?
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,tit...?ticaid=1108f8
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kolejna znakomita umowa podpisana przez nasz Rząd. Czekamy na komentarze dbających o nasze "dobro" Yorków:
Cytat:
Zapisy nowej polsko-litewskiej umowy transgranicznej mogą narazić Polskę na bardzo duże straty. Prawo i Sprawiedliwość domaga się, by sprawą zajęła się sejmowa komisja obrony.
O fatalnych warunkach umowy poinformowało Radio RMF FM. Jak ustalili jej reporterzy z zapisów polsko-litewskiej umowy o transgranicznej strefie w przestrzeni powietrznej wynika, że Polska odda Litwie kontrolę nad 1/5 naszej przestrzeni powietrznej.
Tymczasem lotnicze związki zawodowe alarmują premiera, że ratyfikacja umowy rażąco naruszyłaby interesy naszego kraju, przede wszystkim ekonomiczne.
[...]
Gdyby umowa weszła w życie, to na wysokości Łodzi kontrolę przejmowaliby Litwini i to oni pobieraliby opłaty za przelot nad tą częścią polskiego terytorium. Według ekspertów, straty wyniosłyby wtedy 140 milionów złotych. Te pieniądze nie trafiłyby bowiem do Polskiej Agencji Żeglugi Powietrznej, a do litewskiej Orononavigaciji
Co więcej - kwoty płacone przez linie lotnicze byłyby na dodatek wyższe, bo stawka przelotowa u naszych wschodnich sąsiadów to 49 euro, a u nas 39. A to znaczy, że przewoźnicy ponieśliby dodatkowe koszty z tytułu użytkowania polskiego nieba, wyższe o 10 milionów euro rocznie.
|
http://wpolityce.pl/wydarzenia/53213...ogromne-straty
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"