emj10 napisał(a):

Widzisz jaki ze mnie alfa i omega. Nie dość, że czerpią z moich wypowiedzi pełnymi garściami to jeszcze bez mojej wiedzy nieodpłatnie je wykorzystują. Frajer ze mnie. Wykonuję brudną robotę i to jeszcze za friko.
Nie mogłem nie skorzystać w nadarzającej się okazji, więc postanowiłem napisać maila do dr Macieja Laska z takowym zapytaniem.
|
I słusznie, trzeba się cenić
Odpowiedź pewnie będzie w stylu:
Cytat:
Drogi Panie!
Nie wiem czy jest Panu wiadome, ale w swoich raportach powszechnie korzystamy z profesjonalnej wiedzy znajdującej się na forach i blogach internetowych, żeby tylko wspomnieć znakomite badania i dokumentację fotograficzną ściągniętą z bloga Pana Amielina czy też wykonane przez niego przełomowe symulacje lotu Tu154. Proszę więc czuć się docenionym, że zdecydowaliśmy się na wykorzystanie w naszej pracy Pańskich badań naukowych opublikowanych na forum kibiców Wisły Kraków. Jako Przewodniczacy Komisji wyczułem z kontekstu sytuacyjnego (a to mój zawodowy "konik"! - patrz casus Błasika), że nie jest Pan zainteresowany jakimkolwiek wynagrodzeniem za swoje prace, więc wypada mi tylko serdecznie Panu podziekować!
z wyrazami szacunku
Maciej Lasek
|
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"