emj10 napisał(a):

Przecież sam wspomniałeś, że to jakaś mała grupka (2 mln osób), czyli zdecydowana mniejszość społeczeństwa uzurpuje sobie prawo do tego, aby ich kanał dostał z automatu miejsce na multipleksie. Najpierw podnosi się larum oburzonych osób, później oburzonych można spotkać na marszach poparcia, a na koniec organizują się oni wspólnie wysyłając 2 mln listów poparcia do KRRiTV. Oburzeni mają to do siebie, że stanowią swego rodzaju niszę i tak jak w wypadku ACTA, protestów związkowców, celników, prokuratorów, czy innych próbują wywalczyć dla siebie przywileje, pieniądze, bądź sprawiedliwość w traktowaniu.
Mi dwa miliony latają i nie robią na mnie żadnego wrażenia, więc obojętne mi jest, czy to sekciarstwo dostanie koncesję, czy nie. Wolałbym, aby dostało z zupełnie innego powodu niż tutaj jest opisywany, a dokładnie z tego co pisałem już przy okazji modelu mediów jaki bym preferował, gdzie każda z opcji dostaje swoją przestrzeń i swoje okienka do prezentowania swoich racji.
Zabawy w remizach, czy wesela z połowy lat 90-tych to było coś. Ptyś i lemoniada lały się litrami, a umazana buzia od ucha do ucha śmiała się w rytmie disco polo 
PS. Przecież wiadomo, że tacy jak Drozd nie mogą dojść do władzy, bo nawet do głupiego stanowiska sołtysa wypadałoby mieć więcej niż kilka klas.
PS2. Drozd nie śpi o tej porze, więc pewnie odświeża "Szamankę". To wiekopomne dzieło z przyjemnością ogląda się po latach. Ze scenariusza Gretkowskiej emanuje tyle ciepła i miłości.
|
Ale sołtysie bredzisz. Banda POpaprańców wykorzystując bezmózgie lemingi próbuje ingerować w przekaz dostępny na mux. Żeby takie brednie jak wypisujesz mogły być odbierane jako czyjeś zdanie. Te 2000 000 sołtysie to obywatele którzy są w Polsce gospodarzami, a banda przy korycie to tylko najęte czasowo parobki. Ty sołtys o dziwo gospodarzy olewasz pewnie dlatego jesteś prawie sołtysem.
I o jakim automacie pitolisz? Po co POpaprańcom wgląd w dokumenty finansowe? Żeby potem udupić tych którzy z Trwam współpracują? Dlaczego innym opłatę rozłożyli na 70 rat byle tylko dać im miejsce? Jaki automat zadziałał? Ośmieszasz się jedynie ...
Para sołtysie o tym kto ma być przy władzy zadecydują ci których olewasz, wiem że w razie zaskoczenia powtórzy się kwik z 2005 roku, ale teraz ludzie są już nauczeni doświadczeniem POpapranego nierządu i kwiczących prędzej wywiozą na butach niż się do kwiku przyłączą.
lazy napisał(a):

Drozd, raz definiujesz "uczciwego Polaka" a potem piszesz o demokracji?
Ja się bardzo cieszę, że właśnie taki ustrój mamy. Dzięki temu jest szansa że tacy jak ty nigdy nie dojdą do władzy.
|
I co ci nie pasuje? Myślisz że w demokracji zawsze wygrywają uczciwi? Niestety nie zawsze. A w sytuacji kiedy gloryfikuje sie w mediach oszustów i złodziei co mniej rozgarnięci czy bardziej otumanieni łatwo mogą sie pomylić i wybrać oszustów.
Wystarczy jednak że ktoś oszusta nazwie oszustem zamiast zakochanym i juz takiego nikt nie wybierze. Dlatego prawda jest zwalczana w każdy dostępny sposób. Całe szczęście jest jak oliwa ...
Dlatego jestem przekonany, że wkrótce tacy jak ty nigdy nie dojdą do władzy i wreszcie Polska zacznie się rozwijać i bogacić.
AS82 napisał(a):

|
A jak ten kraj można inaczej nazwać jak nie Katolandem ? Pierwszy przykład z brzegu. Głódź dostał od samorządu działke pod cele sakralne za 1% wartości (co już samo w sobie jest skandalem) i na niej sobie urządził prywatną hodowle Danieli...Ja sie pytam czy w tym kraju jest w ogóle prokuratura ? Kto dba o gospodarność i majątek Skarbu Państwa w tym Katolandzie ?
|
Ile działek kupiłby skarb państwa za pół miliarda darowanego ruskim? Gdzie jest prokuratura, kto dba o gospodarność i majątek skarbu państwa...
Nie widzisz tego ze jesteś żałosny?