Arkas napisał(a):

|
Kuźwa, Panowie, zaczyna mnie to irytować. Umowę mam do końca maja, mam już nie pamiętam jaki pakiet ale mam wszystko z canal + oraz hbo multiroom i płacę 112 zł a babka dzwoniła i mówi że z racji że niecały miesiąc mam do końca umowy ona może mi to zaproponować samo za 140 zł. Serio tak może być? Znajomy ma to co ja tyle że w nowej ofercie zawartej w kwietniu za 90 zł a mi teraz za 140 zł daje? I cisnąć babkę czy lepiej rozwiązać umowę i czekać na ich telefony?
|
Przede wszystkim już teraz,
natychmiast wyślij wypowiedzenie umowy obowiązujące po zakończeniu aktualnej umowy terminowej. Jeśli tego nie zrobisz, a nie dogadasz się z nc+ do końca maja, to po zakończeniu obecnej umowy przechodzisz na umowę na czas nieokreślony za (szacuję patrząc na to co masz) jakieś 160-180 zł. Automatycznie! Z 3-miesięcznym okresem wypowiedzenia (czyli musisz płacić te 160 zł lub więcej co najmniej przez 3 miesiące, chyba, że się z nimi dogadasz - oczywiście na lepszych dla nc+ warunkach).
Tak naprawdę powinieneś wysłać wypowiedzenie do końca kwietnia. Przez to, że tego nie zrobiłeś, jeśli zrobisz to teraz, to i tak jesteś zobowiązany do zapłaty za czerwiec tej wyższej (ok. 160-180 zł) kwoty.
Arkas napisał(a):

|
No chyba wymówię umowę, tylko wysłać im list i wersję elektroniczną? Podobno jakbym się zdecydował przedłużyć umowę w kwietniu to jeszcze bym dostał ofertę za 90 zł czyli 50 zł taniej niż teraz mi proponują.
|
Bzdura, mam bardzo podobny pakiet i w kwietniu ich propozycje zaczynały się od 159 zł, schodzili do 139.
Arkas napisał(a):

|
Wogóle mówią że umowa powinna być wypowiedziana niby 1 miesiąc przed jej zakończeniem, prawda to? To jest chore, co tydzień inne oferty propozycje jakieś jaja.
|
Dokładnie, tak powinna być umowa wypowiedziana. Gdy wypowiesz ją teraz, to będziesz musiał jeszcze zapłacić podwyższoną opłatę za czerwiec. Ale lepsze to niż przejść na stałe na czas nieokreślony, gdzie okres wypowiedzenia wynosi trzy miesiące.