AS82 napisał(a):

|
Swoje żale i pretensje o to ,że nie ma Trwam na multiplexie powinienes kierować przede wszystkim do Rydzyka , który w okresie ubiegania sie o koncesje na multipleks , ściemniał i nie chciał okazać wymaganych dokumentów dotyczacych posiadanego majątku i sposobu finansowania swojej działalności, które są niezbędne i obligatoryjne przy tego typu przetargach.
|
Acha, czyli TV TRWAM nie ma na multipleksie? Więc jaką inną stację mi doradzisz, bym mógł wreszcie obejrzeć w TV choć trochę "pisowskiej" propagandy. Co przełączam kanał (jeden z ponad 20) to leci PO-SLD-Palikotowska indoktrynacja, chcę dać szansę innym
Cytat:
|
Przecież sam wspomniałeś, że to jakaś mała grupka (2 mln osób), czyli zdecydowana mniejszość społeczeństwa uzurpuje sobie prawo do tego, aby ich kanał dostał z automatu miejsce na multipleksie. Najpierw podnosi się larum oburzonych osób, później oburzonych można spotkać na marszach poparcia, a na koniec organizują się oni wspólnie wysyłając 2 mln listów poparcia do KRRiTV. Oburzeni mają to do siebie, że stanowią swego rodzaju niszę i tak jak w wypadku ACTA, protestów związkowców, celników, prokuratorów, czy innych próbują wywalczyć dla siebie przywileje, pieniądze, bądź sprawiedliwość w traktowaniu.
|
Chyba żartujesz, twierdząc że uzyskanie jednego (słownie : jednego) miejsca na multpleksie dla stacji o profilu konserwatywnym, ma być jakimś uzurpowanym przywilejem porównywalnym z bonusami dla prokuratorów. W ostatnich wyborach na ten "oszołomski" i "ciemnogrodzki" konserwatywny punkt widzenia zagłosowało prawie 1/3 społeczeństwa.
emj10 napisał(a):
|
Podobnie ma się rzecz z telewizją. Sekciarskie media Rydzyka wyrobiły sobie przez lata wiernych odbiorców i wydawać by się mogło zawłaszczyły całą przestrzeń.
|
Jaką to niby przestrzeń sobie zawłaszczyły, skoro na multipleksie nie ma żadnej stacji o profilu konserwatywno - prawicowym. Poprawniej brzmiałoby:
"Podobnie ma się rzecz z telewizją.
Sekciarskie media 3 RP wyrobiły sobie przez lata wiernych odbiorców i wydawać by się mogło
zawłaszczyły całą przestrzeń."
A tu masz przykładowego "sekciarza", który żyje ponoć w Katolandzie :
Cytat:
|
(choć sam jestem zdziwiony ,że jest jakiś organ państwowy w Katolandzie , który stanął na straży prawa gdy miał do czynienia z przedstawicielami Kościoła Katolickiego , który jak wiadomo są przyzwyczajeni do tego ,że w Polsce wszystko im sie należy za darmo)
|
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"