Cytat:
Smuda preferuje dobre przygotowanie fizyczne zespołu.
Lubi grę na jeden "kontakt".
Myślę też ,że nie powinien mieć problemu z egzekwowaniem dyscypliny.
Jestem na tak.
|
Gdybym był prezesem klubu i negocjował z jakimś trenerem i chciał utrzymać to w tajemnicy to chyba nie ma lepszego sposoby na zmylenie tropu jak wypuszczenie plotek o Smudzie.
Nie uważam Smude za nieudacznika bo przecież nie z jego pierwszego zrobiono błazna po "wielkiej imprezie".
Natomiast powiem szczerze, że niektóre metody trenerskie Smudy są dla mnie mnie nie zrozumiałem, typu przygotowanie fizyczne "na nos", robienie zmian tyko wtedy kiedy intuicja mu coś podpowie lub jakieś sygnały z niebios. Wiadomo, że on na ten nos zrobi pewnie lepiej niż nie jeden będzie analizował stos kartek z badaniami,
natomiast nie wiem czy w tych czasach to wszystko powinno tak wyglądać, wydaję mi się że jego warsztat stanął w miejscu i był dobry na kiedyś. Nie wykluczam że Smuda mógł dobrze poprowadzić Wisłę bo przecież to rozgrywki gdzie większość drużyn nie stać na normalnie przygotowania, do tego nie trzeba opłacać sztabu bo przecież Smuda i tak wszystko zrobi sam.
Gdybym to ja decydował to dla mnie numerem jeden jest Adam Nawałka za pracę którą robi w Górniku. Ile on już zawodników doprowadził do szczytu formy, teraz wydaję się, że odbudował Jelenia.