Wyświetl pojedynczy post
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.04.2013, 11:12
morganfield napisał(a):Wyświetl post
Trener Kulawik powiedział niedawno, że w niedługiej przyszłości będziesz bardzo dobrym prawym... obrońcą. Co ty na to?
Trener Kulawik cały czas ustawia mnie właśnie na prawej obronie. W ogóle to przez pierwsze pięć lat trener Cezary Bejm wystawiał mnie na środku obrony. Tylko gdy przegrywaliśmy, trener przesuwał mnie do przodu. Grałem więc na każdej pozycji. Prawa obrona więc nie jest mi obca

Jak więc stało się, że ze środka obrony trafiłeś na skrzydło?
Pozycję zmienił mi trener Paweł Regulski, gdy trafiłem do trampkarzy starszych. Grałem z kolegami o rok ode mnie starszymi i w tym zespole trener ustawiał mnie na prawej obronie. Potem zacząłem dostawać też szansę na prawej pomocy. Zarówno na prawej obronie jak i prawej pomocy czułem się dobrze i nie robiło mi różnicy, na której pozycji występuję.
Najchętniej w przyszłym sezonie widziałbym taki oto skład:

Zubas
Stolarski-Głowacki-Uryga-Bunoza
Matras-Wacławczyk
Małecki-Jurado-Sarki
Boguski/Sikorski

Właściwie jeden transfer kasowy, który musimy zrobić, by zacząć grać i przyciągać kibiców. Skład trzeba solidnie przebudować przez najbliższe dwa lata, ale to nie może oznaczać, że będziemy sprowadzać piłkarzy, którzy dopiero za rok zaskoczą - oni muszą teraz dobrze grać.

Z Pareiko i Miśkiewiczem nie przedłużałbym kontraktu, z Chavezem po prostu rozwiązałbym kontrakt, albo sprzedał za drobne pieniądze, po tym co wczoraj pokazał, z Jaliensem nie przedłużymy. Jednym słowem pojawią się pieniądze na sprowadzenie choć jednego solidnego piłkarza - niech Bednarz nie mówi, że nie będzie pieniędzy, bo się przejedzie. W przyszłym sezonie bez wzmocnień to my wylądujemy w drugiej lidze.
Ostatnio edytowane przez bonawentura : 28.04.2013 o godz. 11:22.
RAZEM WYPEŁNIJMY STADION PRZY REYMONTA !!! RAZEM BUDUJMY WIELKĄ WISŁĘ !!!
Odpowiedz cytując