Wyświetl pojedynczy post
syryls
Senior Member

Od: 10.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.04.2013, 11:42
Były trener Wisły wciąż z uwagą obserwuje polską piłkę. - Bardzo mnie smuci pozycja Wisły w tabeli - mówi Maaskant (44 l.) w rozmowie z „Faktem”. A gdy przypominamy mu, że to on ściągnął do klubu wielu przeciętnych, inkasujących duże pieniądze piłkarzy, dodaje: - Ale przecież ci piłkarze prawie awansowali do Ligi Mistrzów i wyszli z grupy w Lidze Europy, więc chyba jednak nie byli tak słabi. Holenderski trener broni też krytykowanego w polskich mediach właściciela klubu Bogusława Cupiała. - Wiem, że krytykujecie często Bogusława Cupiała. Ale przecież gdyby nie ten człowiek, Wisła ani razy w XXI wieku nie byłaby mistrzem Polski - mówi nam w rozmowie. Maaskant jest w tej chwili trenerem Groningen. Jego zespół wygrał cztery ostatnie mecze ligowe i jest bliski występów w play-offach o grę w Lidze Europy. Wcześniej jednak nie było tak różowo i w marcu klub poinformował, że nie przedłuży z nim umowy. Co ciekawe, wersja Maaskanta jest nieco inna. - Sam zdecydowałem się odejść. Po prostu stwierdziłem, że nie ma tutaj perspektyw rozwoju – przekonuje w rozmowie z „Faktem”.
Odpowiedz cytując