Wyświetl pojedynczy post
BBudowniczy
Senior Member

Od: 07.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.04.2013, 18:31
JEDREK76 napisał(a):Wyświetl post
Jasne wiemy ci sami "eksperci prokuratury" badali także kiełbasę, pastę do butów tudzież inne rzeczy w których stwierdzili TNT. Co więcej zdanie prokuratora Szeląga o nie stwierdzeniu trotylu na wraku, kilka dni później zrujnował prokurator Artymiak potwierdzając, że jednak przyrządy stwierdziły obecność trotylu. Co jedynie pokazuje (wraz z sytuacją gdzie prokurator generalny wbrew świadkom z mównicy sejmowej oczernia Rodzinę Anny Walentynowicz posądzając o błędne rozpoznanie), że ta prokuratura, gdy jest to dla niej wygodne łże jak bura suka.
Tak mi się jeszcze przypomniało:

Cytat:
we wszystkich sekcjach zwłok, także tej prezydenta Lecha Kaczyńskiego, brali udział polscy eksperci. Byli przedstawiciele Polski, uczestniczyli w tej czynności przedstawiciele prokuratury - powiedział pułkownik Zbigniew Rzepa.
http://www.rmf24.pl/raport-lech-kacz...ens,nId,274930

prokuratorSzeląg napisał(a):
Poinformowano nas, że część sekcji już się odbyła, część trwa w tej chwili, a część będzie wykonana w najbliższym czasie. I zapewniano nas, że będzie wykonana ze wszystkimi międzynarodowymi standardami, a dokumentacja niezwłocznie zostanie przekazana stronie polskiej.

Ja przepraszam, nie uczestniczyliśmy. Ubolewam, że być może państwo nie byli uczestnikami tamtych wydarzeń w Smoleńsku i nie byliście świadkami tego, co się działo, w jaki sposób pędziło to wszystko. Dzisiaj natomiast bardzo łatwo ferujecie określone oceny. Ale taka jest, przyznaję oczywiście i w żaden sposób nie mam powodu kwestionować, taka jest państwa rola, również do krytycznej oceny naszej pracy. Byle merytorycznej.
http://wpolityce.pl/wydarzenia/36525...konuja-je-sami

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ciekawy wywiad z Macierewiczem w Rzepie:

Cytat:
Kłamstwo smoleńskie zarzucił ekspertom pracującym z zespołem parlamentarnym wicenaczelny „Przeglądu Lotniczego”. Podważył ich argumenty dotyczące katastrofy, a także hipotezę o wybuchach w samolocie.

Niczego nie podważył i niczego nie udowodnił. Nawet nie potrafił podać wysokości brzozy. Nazywanie prawdy kłamstwem to znana metoda zwalczania przeciwników. Robiła to komisja Nikołaja Burdenki powołana po to, by wmówić ludziom, iż zbrodnię katyńską popełnili Niemcy w 1941 roku. Były już czasy, kiedy książki opisujące, jak strzałem w tył głowy mordowano polskich oficerów, nazywano propagandą kapitalistyczną, gen. Władysława Andersa oskarżano o to, iż był sojusznikiem gestapo, a za głoszenie prawdziwej historii wsadzano ludzi do więzienia. Obawiam się, że zmierzamy w tym samym kierunku, skoro ostatnio jedna z „prominentnych” dziennikarek zaapelowała o skuteczne wyeliminowanie mnie z polityki. Ale najbardziej istotne jest to, że propaganda kłamstwa ma zastąpić badanie faktów i rzetelną informację na temat przyczyn i przebiegu katastrofy smoleńskiej. A w tej sprawie fakty są najważniejsze...
http://www.rp.pl/artykul/1002688-Wyb...skiem.html?p=1
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
Odpowiedz cytując