Wyświetl pojedynczy post
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.04.2013, 23:25
Elefant napisał(a):Wyświetl post
Ależ niczego nie porównuje. (....) przykład faceta z Bielska posiadające znacznie mniejsze możliwości a który zbudował ośrodek treningowy i boiska i szkoli młodzież.
Kwestia chęci.
A po co szkoli?
O to mi chodzi że szkolenie samo w sobie nie ma sensu - nie da się na 'farmach' hodować piłkarzy i czerpać z tego profitów. Dlatego też szkółki są jedynie przy klubach, albo rodzice płacą za zajęcia dzieci, tak jak płacą np. za lekcje tańca czy kino. Jeśli celem Wisły było wejście do LM to jakie znaczenie ma to czy klub ma szkółkę czy nie? Infrastruktura i boiska treningowe owszem, ale szkółka? W kontekście LM - po co?

Elefant napisał(a):Wyświetl post
(...) dotychczasowe metody tj. wykupywanie zawodników i stwarzanie drużyny bez zaplecza się wyczerpały. (...) Jak myślisz ile trzeba teraz milionów by tymi metodami zbudować Wisłe mistrzowską ? Czy z punktu widzenia TF będzie to nakład racjonalny ?
Jak dobrze zauważyłeś z naszym celem jest Mistrzostwo a nie idealne szkolenie. Tym się różnimy od TS, że nas interesuje sukces a nie sport sam w sobie. Takiego mamy właściciela i takie mamy cele. Tak sobie wybrał tak jest.

Dwa, to że metody się wyczerpały to i owszem prawda . Niestety klub musi stać się klubem profesjonalnym, taki wymóg obecnych czasów. Natomiast dróg do mistrzowskiej Wisły jest wiele. Trzeba jedna obrać i nie jest ważne na czym droga ta będzie oparta - na wychowankach, na Polakach, czy tylko na obcokrajowcach. Tylko trzeba ją realizować.

BTW, opcja wykupywania zawodników zagranicznych ni jest zła, tylko trzeba to robić. A myśmy przestali.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując