Wyświetl pojedynczy post
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.04.2013, 08:55
silver03 napisał(a):Wyświetl post
Wiadome jest, że gdyby Cupiał teraz zostawił klub to skończyłoby się to mocnym upadkiem na ryj do II/III ligi. Ja osobiście jestem mu wdzięczny za te lata sukcesów. Trzeba też przyznać, że to BC doprowadził do sytuacji kiedy jego ewentualne odejście zrujnuje klub. Cupiał w ostatnich latach zachowywał się jak typowy "kibic sukcesu", "kibic tabeli", "kosmita chcący LM", czyli dokładnie tak jak są określani krytycy Cupiała. Jestem mu wdzięczny za wpompowane pieniądze w Wisłę, ale nie sposób nie zwrócić uwagi, że również zaprzepaścił moment w którym mógł Wisłę wspiąć organizacyjnie szczebel wyżej i nie mówię tu o klepaniu dzięki temu kolejnych MP rok w rok... Gdyby Cupiał myślał w troszkę dłuższej perspektywie niż rok dziś nikt by się nie zastanawiał co będzie z Wisłą bez BC.
Muszę delikatnie zaprotestować.
A cóż on takiego złego wyrządził Wiśle, żeby tak o nim się wypowiadać? Jeśli wiesz coś o czym y nie wiemy to wypadało by się podzielić. Wiele by nam to wyjaśniłow tym temacie.

Ja, o ile mnie moja pamieć nie myli, to nie zauważyłem niczego podejrzanego w podejmowanych decyzjach Cupiała względem Wisły. Nie przypomina sobie by jawnie działał na jej szkodę lub swoimi działaniami mógłby doprowadzić w przyszłości do zrujnowania naszego klubu.

Może inaczej.
Domyślam się co cię popycha do takiego stwierdzenia. Nie da się ukryć , że dosłowna interpretacja godzi w dobre imę czlowieka. Porównał bym to ze słynnym stwierdzeniem "polskie obozy koncentracyjne"...ale nie w tym rzecz.
Ciiekawi mnie natomiast co według Ciebie Cupiał powinien zrobić, żeby odejście jedynego żywiciela rodziny nie niosło za sobą żadnych konsekwencji. Czy potrafisz zjeść ciastko i dalej mieć ciastko?

Kiedy był ten moment, że Cupiał przegapił możliwość wspięcia Wisły organizacyjnie na wyższy poziom? Co to takiego w ogóle jest ten życiodajny wyższy poziom?
Chyba dobrze było by poznać tą skrytą tajemnicę piłkarskiego sukcesu i zapewnienia finansowego eldorado. Cały świat piłkarski był by dozgonnie wdzięczny a my poznalibyśmy powód dla którego tylko pozostało by pluć sobie w brodę.

Chyba nie miałeś na myśl tegoi, że Cupiał powinien wpompować wiecej milionów i zbudować Wiśle kompleksy treningowe, plażę oraz karmik dla Sikorek .
Udowodnione pretensje, że nie zechciał bawić się w prekursora szkolenia młodzieży, w wolnych chwilach czytać dzieciakom bajki na dobranoc lub w wigilię przebierać się za św. Mikołaja?
Jeśli tak...

Cupiał to biznesmen, człowiek który doskonale wie ile potrafi zdziałać magia zer. Zainwestował w Wisłę przede wszystkim dla terenów wokół stadionu, na których miiały się pojawić kompleksy ...hotelowe .
To człowiek który beż mrugnięcia okiem wykopał z roboty cały Ożarów, a ty masz żal o brak większej darowizny i planów 20-letnich? Nonsens.

Do tej pory tajemnicą pozostaje jak to się stało, że zimny biznesmen, mimo utopionej fortuny w odratowanie i wzmocnienie sekcji piłkarskiej T.S Wisła, po tylu rozczarowaniach sportowych, fiasku rozmów o tereny Wisły z miastem, namowom doradców i przyjaciół...
...nigdy nie zdecydował sie odratować "utopionych" pieniędzy.

Związek Cupiała z Wisłą trwa do dnia dzisiejszego. Bywały wzloty, bywały i upadki.
Niezapomniane chwile za które nie zapłacisz kartą Mastercard...

Ewenement na krajową skalę. Właściciel klubu piłkarskiego w Polsce od 15 lat!
To dzieki niemu, Wisła kraków z finanswego zombie przerodziła się w markę rozpoznawalną w całej Europie.
Jako jedyny klub w Polsce nie uczestniczył w złodziejskim precedeże Fryzjera, niebywałe biorąc pod uwagę skalę całego precederu. Dzięki zdobytej popularności, Wisła Kraków posiada fanów nie tylko w Krakowie, co coraz częściej niestety męczy i przekłada się na ataki w stronę klubu jak i BC.
Najwidoczniej nie wszyscy dorośli do bycia kibicem takiego klubu jak Wisła. Za popularność płaci się często wysoką cenę. Polowanie na czarownice rozpoczęte...

Prawdziwych kibiców poznaje się w biedzie...
Ostatnio edytowane przez Dariook : 21.04.2013 o godz. 09:05.
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując