GaoFeng napisał(a):

Ogladalem ostatnio mecze GKS Tychy i maja tam kilku ciekawych zawodnikow, np.:
- Maciej Manka (< KLIK), prawy obronca, dobry technicznie, wlacza sie czesto do gry ofensywnej i wygrywa wiele pojedynkow w defensywie
- Adrian Chomiuk (< KLIK), rowniez prawy obronca, gra jednak czesto jako lewy obronca lub na prawym skrzydle, dobry technicznie, szybki, dobry w defensywie
- Jakub Bak (< KLIK), prawy skrzydlowy, szybki, dobra technika, dobre wrzutki, niezly drybling, strzelil dzisiaj dwie bramki w meczu u Olimpia Grudziadz
+ bardzo ciekawy i mlody napastnik, ktory gra w Legii ME, Jakub Arak (< KLIK): 4 gole w 3 meczach w Mlodej Ekstraklasie + 5 w 2 meczach w nowej makroregionalnej lidze juniorow, widzialem go tylko na krotkich skrotach na yt, ale widac ze on ma niezla technike i wie gdzie ma stac w polu karnym.
|
Jakub Bąk jest wypożyczony z Korony Kielce i jeżeli utrzyma formę zapewne wróci tam w lecie powalczyć o miejsce w składzie.
Jakub Arak to piłkarz typu Piechna (porównuję styl, nie umiejętności),może mało efektowny, ale z dużą smykałką do strzelania goli. Ostatnio dostaje coraz więcej szans w ME Legii i jeżeli utrzyma skuteczność, to jego debiut w 1 drużynie jest kwestią miesięcy. Ponoć poza stale kontuzjowanym Efirem nie ma bardziej utalentowanego napastnika wśród młodych w Legii. Szanse na ściągnięcie wyróżniającego się piłkarza Akademii Legii do naszej Wisły, "słynącej" z bazy sportowej Wisły i szkolenia młodzieży - znikome.
Maciej Mańka rzeczywiście wyróżnia się na tle 1 ligi, wydaje się że z racji wieku (24 lata) to już jego ostatni gwizdek by coś osiągnąć w Ekstraklasie. Jego problem polega na tym, że jest piłkarzem wypożyczonym z Górnika Zabrze, a tam na jego pozycji (prawa obrona lub pomoc) grywa o rok młodszy Olkowski, dodatkowo Górnik w zimie postanowił "odważniej" postawić na "sprawdzonych" graczy typu Bonin,Zahorski,Jeleń (z żałosnym skutkiem). Jako że jest piłkarzem Górnika Zabrze, są małe szanse by trafił do nas za "peciaki", ale patrząc na biedę prezentowaną przez Jovanovicia i Burligę mógłby nam się przydać.
Chomiuka kojarzę z gry w Ekstraklasie w Polonii Bytom, niczym specjalnym się wówczas nie wyróżniał, teraz ma już 25 lat i piłkarzem na miarę Ekstraklasy to już raczej nie będzie.
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"