LucjuszWielki napisał(a):

A do jakiego wora mają zostać wrzuceni? Do wora z Meliksonem? Chrapem, Burliga, Brud, Czekaj to ta sama półka co Iwan, Kmiecik itd. goście którzy są maxymalnie średniakami...
|
Ja też Chrapka nie wrzucałbym do tego samego wora co Burliga czy Brud . Wg mnie ma potencjał na solidnego ligowca a może nawet kogoś więcej w przeciwieństwie do tych dwóch Panów B. Tylko uważam że nie powinien być wystawiany na pozycji klasycznej 10 tuż za napastnikiem tylko jako jeden z dwóch środkowych pomocników ustawionych przed stoperami . Oczywiście Jego gra pozostawia jeszcze wiele do życzenia ale wg mnie będzie coraz lepiej wraz z ograniem się w Ekstraklasie i nabraniem więcej doświadczenia . Przecież tacy piłkarze jak Wolski , Kosecki czy Furman też od razu nie błyszczeli w naszej najwyższej klasie rozgrywkowej a Chrapek wg mnie ma papiery (podobnie jak kiedyś Mączyński ) może nie na gwiazdę tej ligi a na co najmniej solidnego ligowca . Podobnie Nalepa , Uryga z zastrzeżeniem że powinien grać na środku obrony ponieważ na dobrej klasy środkowego pomocnika jest za słaby piłkarsko a przecież wielu stoperów zaczynało jako defensywni pomocnicy . Odnośnie Czekaja to zdrowie tutaj ma największe znaczenie , częste kontuzje już nie takie talenty niszczyły i nie wiązałbym z nim większych nadziei właśnie przez te kontuzje . Szewczyk to dla mnie wciąż zagadka : kiedyś pokazał się z bardzo dobrej strony , innym razem był kompletnie niewidoczny , teraz kontuzja -pożyjemy zobaczymy ale jeśli w ciągu przyszłego sezonu nie zacznie więcej grać to czarno Jego karierę u Nas widzę . Stolarski - podobno spory talent , bardzo młody obyśmy dobrze go prowadzili i nikt nam go nie podkradł ( choć pewnie dla samego rozwoju piłkarza lepiej byłoby gdyby jednak ktoś z zagranicy go podkradł ).