Jeszcze rano pisałem: "Skończcie pisać również o jakimś widmie spadku, za dużo drużyn jest między nami, a Podbeskidziem. Cała ta trójka poza Koroną gra taką samą padakę jak my.". Przejrzałem na spokojnie terminarz Ruchu,Widzewa,Korony,Pogoni, Podbeskidzia i muszę się lekko uderzyć w pierś. Jeżeli założymy wariant
pesymistyczny (zdobywamy 4 punkty do końca sezonu), to o utrzymanie możemy walczyć do ostatniej kolejki. Pozwoliłem sobie wytypować wyniki zainteresowanych drużyn do końca sezonu, co oczywiście
jest bezsensem biorąc pod uwagę nieprzewidywalność naszej ligi oraz to, że w ciągu 6 tygodni mogą dojść kartki, kontuzje itd. Przed tą kolejką tabela przedstawia się następująco :
Podbeskidzie:
-GKS (D) 3
-Lechia(W) 1
-Zagłębie(D)1
-Polonia(W) 1
-Piast(D) 3
-Lech(W) 0
-Pogoń(D) 3
-Widzew(W) 1
-Korona(D) 1
-Śląsk(W) 0
-GKS(D) 3
-Ruch(W) 1
-Górnik(D) 1
-Podbeskidzie(W) 0
-Polonia(D) 3
-Górnik(W) 0
-Piast(D) 3
-Lechia(W) 0
-Pogoń(D) 1
-Wisła(W) 0
-Legia(D) 0
-Jagiellonia(W) 1
-Wisła(W) 1
-Jagiellonia(D) 3
-Lech(W) 0
-Lechia(D) 1
-Legia(D) 0
-Korona(W) 1
-Podbeskidzie(D) 1
-Pogoń(W) 1
-Polonia(D) 3
-Wisła(W) 3
-Jagiellonia(D) 3
-Piast(W) 0
-Widzew(D) 1
-Lech(W) 0
-Widzew(D) 1
-Lech(W) 0
-Korona(D) 0
-Śląsk(W) 0
-Ruch(D) 3
-Górnik(W) 0
-Zagłębie(D) 0
-Pogoń 32 pkt.
-Wisła 31 pkt.
-Podbeskidzie 31 pkt.
-Ruch 31 pkt.
PS: Podkreślam, nie bierzcie tego na poważnie. Bardziej chodziło mi o rozpisanie terminarza do końca rozgrywek, a wyniki to wiadomo-zabawa.
Cytat:
Chciałbym niektórym mózgom przypomnieć, że Czekaj, Burliga i Chrapek są architektami naszych porażek w równym stopniu jak starsi zawodnicy.
Rzygam już tym waszym "stawianiem na młodych". Jak się już nie ma do czego dojebać, to zawsze można zacząć bredzić o graniu ME w lidze.
Chciałbym wam przypomnieć, że jeszcze się nie utrzymaliśmy. Nie jest też prawdą, że "walczymy o nic". Walczymy o jak najlepsze miejsce w lidze, ale widzę że większość tutaj została makabrycznie rozpieszczona przez Cupiała. Nie wiem czy gdziekolwiek indziej kibice chcą odpuszczania meczy bo "gramy o nic".
Pisanie, że "młodzi nie zagrają gorzej od obecnych" jest jedną z największych bredni jaką w życiu słyszałem. Występy Bruda, Burligi, Chrapka i Czekaja jak widać niczego nikogo nie nauczyły. Widzę jednak, że "odstaw rodaków, postaw na młodych Polaków" to nie był jednorazowy wyskok, tylko poważne schorzenie...
Na koniec - jeśli to na ME będziemy budowali przyszły skład, to w następnym sezonie lecimy z ligi.
|
Nikt nie mówi, żeby wstawić połowę ME do I składu. Wystarczy w takiej 65 minucie zamiast Burligi wpuścić na boisko Stolarskiego. Czy to naprawdę tak wiele?