|
Jak podaje portal Weszło, w godzinach porannych doszło do niecodziennego zdarzenia w siedzibie Wisły Kraków. Po porannym spotkaniu w gabinecie prezesa Jacka Bednarza, gdzie jak twierdzą świadkowie rozegrały się dantejskie sceny, trener Wisłaków Tomasz Kulawik zdecydował się na rozpaczliwy krok.
Mianowicie, za pomocą hartowanego łańcucha, pan Tomasz przypiął się do kaloryfera, znajdującego się w korytarzu klubowym nieopodal gabinetu prezesa. Niestety mimo szybkiej interwencji JB oraz zbierających się gapiów, kluczyk został przez trenera wchłonięty .
Z pierwszych doniesień, jako pierwszym w Polsce, udało nam się ustalić , że powodem tak drastycznej decyzji sympatycznego trenera było wręczenie dymisji z rąk własnych prezesa.
Jak ustalił nasz reporter, Tomasz Kulawik nie przystał na warunki prezesa. Jego argumenty różniły się z argumentami Bednarza, dlatego Kulawik dokonał takiego a nie innego aktu desperacji. Niczym tonący chwytający brzytwy, wystosował list otwarty z jasno wysuniętymi żądaniami.
I oto one:
Nikomu nie stanie się krzywda jeśli :
1. W trybie natychmiastowym, zostanę Ja tj. Tomasz Kulawik przywrócony na stanowisko pierwszego trenera Wisły Kraków. Z dalszą możliwością kontynuacji mojej wizji, jaką daje mi mój kontrakt.
Z całym szacunkiem dla prezesa Bednarza. Jednak widząc wiele pozytywów, jak i samą poprawę naszej gry nie mogę pozwolić na to, by rozwalić to co do tej pory już zostało zbudowane . Jestem pewien ze w końcu wygram...
Mając na uwadze dobro naszego klubu jak i naszych kibiców. Z tego miejsca...Ja Tomasz Kulawik - trener UEFA Pro, uroczyście przysięgam!
Ze zdobędę z drużyną 4 miejsce na zakończenie sezonu, przejdę eLE i że spotkamy się tutaj ponownie!!! Jesienią...
Tak mi dopomóż Bóg! JŻS!
....Negocjacje trwają.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 18.04.2013 o godz. 13:59.
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.
Cytat:
|
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
|
Radek Sobolewski
|