Wyświetl pojedynczy post
Kiqt
Senior Member

Od: 09.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.04.2013, 00:57
BBudowniczy ale jesteś fantastyczny. jesteś chyba najmądrzejszą osobą jaką znam. Piszesz jak brzytwa, cytatami kujesz jak szerszeń, riposta godna członka mensy. Zżera mnie zazdrość. Tylko jedno mnie zastanawia. Co się stanie gdy kiedyś ktoś będzie miał na tyle dużo czasu, chęci i najważniejsze cierpliwości aby punktować te twoje bzdury? Ja powróciłem ze stadionu dziś i tylko dlatego że jestem sfrustrowany (tak, zgadza się żeby wkroczyć w jakąkolwiek polemikę z Tobą musiałem doprowadzić się do stanu frustracji) chciałbym coś założyć.
Co się stanie gdy powstanie komisja, super komisja. Będą tam wszyscy. Największe szpece od wypadków lotniczych z całego świata. Członkami będą ludzie którzy na co dzień pracują w komisjach w danych krajach. Ogólnie pełen profesjonalizm. I nagle okaże się ze Miller miał rację. Czy wtedy staniesz rano przed lustrem poprawisz przedziałek i powiesz „....a ale jestem idiotą”? Pozwolę sam sobie odpowiedzieć na to pytanie. Nie. Tak się nie stanie. Nie przyznasz się do błędu. Taki człowiek jak ty nie zmieni zdania na ten temat. Dlaczego? Bo pomimo wysokiego ilorazu inteligencji jesteś głupi. Nagle zaczniesz węszyć, nie ważne gdzie ważne żeby coś odszukać. Zużywasz całe pokłady swojego intelektu by tylko czegoś się chwycić, szczególik, cokolwiek, a później jak zawsze samo poleci.
NP
Pewnego pięknego dnia człowiek o podobnych „zamiłowaniach” co ty czytając wywiad z członkiem spec-komisji zauważa COŚ! Przy wywiadzie dołączone jest zdjęcie z miejsca gdzie była przeprowadzona rozmowa. Okazuje się że jest to dom członka spec-komisji. A tu nad kominkiem na półce leży tadam matrioszka. I poszły konie po betonie. Zaczynają się pytania. Skąd członek ma matrioszkę? Kiedy członek był w Rosji? Od kogo dostał matrioszkę? Czy członek zna Anodinę? Ile razy członek widzial się z Putinem? Czy członek miał do czynienia kiedykolwiek w jakąkolwiek służbą wywiadowczą? Czy członek jest szpiegiem? Czy członek je małe dzieci? Gotowe! No jak można wierzyć komisji co jej członek je małe dzieci? Weto i szukamy dalej. Znajdziemy 10 takich „faktów” i zamach znów aktualny. Dopiąłeś swego. Tym razem do porannej toalety powróci ceremoniał poprawiania przedziałka z hasłem „jestem ....a najlepszy”.
Przepraszam że zapytam jeszcze o taką sprawę. Traktuję Cie trochę jak królika doświadczalnego czy myszkę w laboratorium bo powiem szczerze w swoim życiu nie spotkałem takiego osobnika jak Ty. To znaczy tak zaangażowanego w bronienie jedynej słusznej prawdy.
Powiedz mi proszę taką rzecz. O ile jestem w stanie zrozumieć polityków PIS. Ich cyniczną grę. Obrzydliwą i haniebną chęć wzmocnienia sobie elektoratu, zagarnięcia ludzi, którzy nie potrafią myśleć samodzielnie. Stwarzać w ich głowach ciągłą wątpliwość. Siać propagandę. Powtarzać ciągle kłamstwa do skutku, aż będą prawdą. To Ciebie nie rozumiem. Dlaczego to robisz?
Pozdrawiam

ps
Mam nadzieje że jesteś członkiem partii, albo interesujesz się teoriami spiskowymi, wierzysz w UFO, oglądasz strefe 51 i zaraz po Smoleńsku przesiądziesz się np. w morderstwo Kennedego.
Tylko świnie siedzą w kinie
Odpowiedz cytując