Temat: Ekstraklasa
Wyświetl pojedynczy post
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.04.2013, 13:59
Z tego co kojarzę to w meczu z Podbeskidziem też sędzia stał metr czy 5 metrów od akcji. To co, liga jest również reżyserowana pod Podbeskidzie?

Dla mnie to był błąd wynikający z bardzo wielu rzeczy.

1. Wbrew pozorm sędzia był źle ustawiony. Piłka była lekko w górze i dlatego nie widzał do końca gdzie jest linia, ze swojej perspektywy. Dlatego też próbował stanąć na palcach.
2. Po drugie nasi sędziowie są w .... zestresowani, bo wiedzą, że ciagle się mylą. Stad totalna panika.
3. Totalna panika, zanim ustąpiła miejsca rozsądkowi spowodowała, że akcja poszła dalej i Gruzin strzelił. Jak strzelił to sędzia już totalnie się zesrał i nie chciał robić afery, że gol nieprawidłowy nie mając jeszcze dodatkowej pewności jak było naprawdę. Puścił gre na zasadzie, skoro asystent puszcza to i ja - rozmycie odpowiedzialności.

I tak jest w każdej kolejce. Bo to kompletnie amatorska liga. Jasne, że mecz wypaczony i to całkowicie. Sedziowie są amatorami i piłkarze są amatorami. Można by wierzyć, że to jakiś układ, gdyby jedna drużyna faktycznie była ciągnięta za uszy w co drugim meczu i żadna inna by nie była. Tymczasem w kazdej kolejce są akcje z dupy.

Że przypomnę:

1. Gramy z Grodziskiem, dostajemy gola ze spalonego. Gol.
2. Widzew gra z Grodziskiem, dostaje karnego na korzyści z dupy. Gol.
3. My gramy z Wami, dostajemy na korzyść gola z dupy. Gol.

Nie chce mi się tego rozwijać dalej, ale jestem pewien, że da się znaleźć w ostatnim czasie decyzje sędziego na niekorzyść Grodziska, na niekorzyść Widzewa czy na Waszą korzyść. Praktycznie w każdej kolejce ktoś korzysta na jakimś babolu, a ktoś traci! Nigdy nie zna się dnia ani godziny.

A to są 2 czy 3 kolejki! Jestem gotów się założyć, że najpóźniej w 24 kolejce sędzia pomoże Wam albo Lechowi albo nam uwali prawidłowego gola.

I to nie będzie żaden układ tylko specyfika tej ligi.

P.S. Rafkur - myślałem, że rozmawiamy jak dorośli ludzie. Mnie takie gierki w stylu "po co ta wiocha", czy "jaki to będzie mistrz" kompletnie nie ruszają. Grunt, żeby był mistrz. A specjalnie dla Ciebie może być nawet uważany za poziom Polonii Bytom. Mam na to kompletnie wywalone
Ostatnio edytowane przez 0 22 : 14.04.2013 o godz. 14:47.
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując