Bobek90 napisał(a):

|
Blad jest w tym ze kompletnie nie bierzesz pod uwage realiow praktycznych; ty sobie teoryzujesz baju baju, a praktyka pokazuje jedno... ze to nie takie proste.
|
Dlaczego? Hmm?
Na razie nie dostałem, żadnej konkretnej odpowiedzi. Tylko jak z kobitami "nie, ale ty nie zrozumiesz dlaczego"
Abstrahujac od aspektow finansowych;
Innymi slowy, wiecej zespolow w lidze ktorzy buduja klase pilkarska na 1-ligowych wymiataczach; 2 dodatkowe Podbeskidzia, Pogonie czy Piasty (spokojnie, Podbeskidzie radzilo sobie rownie dobrze na poczatku).
Po co?
Cytat:
|
Polskim pilkarzom brakuje nie tylko gry, brakuje tez, a moze przede wszystkim, gry na poziomie! 4 dodatkowe mecze z ogorkami ze sportowego punktu widzenia nic nie dadza. Absolutnie nic. Czego sie Lech nauczyl wygrywajac 2:0 z Pogonia? Tralka tralkowala, Murawski markowal, Kaminski kryl na kilometry, Tonev nie bronil a i tak wygrali gladko. Sa super i cool. Potem to wyjdzie w pucharach bo nie ma kto obnazac bledow (oprocz Mielcarskiego, haha).
|
Ojejku wygrali z Pogonią, a u siebie możesz mi przypomnieć ile ją rozwaliili?
Rozumiem, że z ostatnią drużyną ekstraklasy, też sobie poradzą bez problemów? Jak wysoko wygrali z GKSem u siebie, przypomnij mi?
Że co, że nie dali rady?
Więc może wbrew temu co mówisz wcale nie ma takiej kosmicznej różnicy między czołówką a dołem tabeli...
Cytat:
|
18 liga zespolowa to 4 dodatkowe mecze ze slabymi klubami; zadnej presji, zadnego poziomu, zadnych emocji. W dodatku po kase wieksza kolejka. Bez sensu!
|
Dokładnie, taki Lech roznosi drużyny z dołu tabeli... Legia u siebie ile z GKSem wygrała swoją drogą?
Można majątek postawić, po kursie 1.01. I wszystko przegrać...
leyzer87 napisał(a):

|
Ano jest taki błąd, że w podobny sposób, jak mówisz funkcjonowało Podbeskidzie, a teraz prawdopodobnie spadną i, jakoś nie wróżę im szybkiego powrotu. Ale fakt masz rację w jednym. Przynajmniej by nie mieli potem tacy delikwenci problemów z długami, więc lepsze to, niż nic.
|
No i bardzo dobrze, oby więcej takich klubów.
Nie tylko Podbeskidzie, ale i np. Piast który już w tabeli radzi sobie znacznie, znacznie lepiej. Da się?
Zresztą co to za argument, że spadną? Ktoś z ligi spaść musi, ktoś niezależnie od poziomu musi być najsłabszy...