Temat: Ekstraklasa
Wyświetl pojedynczy post
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.04.2013, 20:10
rw88 napisał(a):Wyświetl post
Po raz kolejny pytam, czym pod względem finansowym różni się utrzymywanie klubu I ligi od utrzymywania klubu w Ekstraklasie oprócz zupełnie niepotrzebnie zwiększonych znacznie płac piłkarzy, głównie nowych i zwiększonych płac sztabu szkoleniowego? W dodatku klub po awansie ma niemałą kasę z racji praw telewizyjnych, no i zazwyczaj wiąże się to ze wzrostem frekwencji na trybunach. Czekam na odpowiedź na tą jakże nurtującą mnie kwestię.
Kulisów funkcjonowania klubów ekstraklasowych nie znam, gdyż zatrzymałem się na poziomie Dolcanu Ząbki, Znicza Pruszków, czy Huraganu Wołomin.

Porównałbym jednak przejście z I ligi do ekstraklasy do biura nieruchomości/kancelarii prawnej, która ma zamiar awansować do pierwszej ligi w swojej dziedzinie, więc jest zmuszona do wynajęcia biura w prestiżowej kamienicy, bądź w biurowcu A-klasowym, gdzie stawki wynoszą więcej niż kilka ojro z metra, do tego konieczna jest obsługa dobrego biura księgowego, a nie księgowej za 100 zł, zatrudnienie na pełny etat asystentów, pracowników biurowych, czy sekretarki, którzy do tej pory mogli pracować na śmieciówce, a teraz "nie wypada".

A także wiele, wiele innych, które wpisałem, ale przeglądarka zastrajkowała.

Z tego tekstu dotyczącego Pogoni można doczytać się pewnych niuansów:
wis.la/goqrf
Ostatnio edytowane przez emj10 : 10.04.2013 o godz. 20:18.
Odpowiedz cytując