Trafnie pomysl z powiekszaniem podsumowal Stanowski;
Cytat:
|
...aktualnie nie tylko nie mamy w Polsce osiemnastu dobrze zorganizowanych klubów (szesnastu zresztą też nie), ani nie mamy piłkarzy, którzy wypełniliby wszystkie wakaty. Moim skromnym zdaniem ponad połowa klubów zespołów ekstraklasy nie ma w swoich składach ani jednego przyzwoitego napastnika, a kilka nie ma nawet nieprzyzwoitego...Gdyby reforma miała sprowadzać się do tego, że wprowadzamy do ligi jeszcze więcej Gikiewiczów, jeszcze więcej Zahorskich, jeszcze więcej Sikorskich (czyli np. Zakrzewskich, Boljeviciów i Pitrych) to ja wam szczerze przyznam: chciałoby się puścić pawia...Liga już poziom ma humorystyczny, a powiększenie jej musiałoby się zakończyć...obnażeniem stanu polskiej piłki. Oddolnego naporu młodych i zdolnych nie widać (obejrzyjcie mecze pierwszej ligi - rządzą tam stare repy), a kasy na poprawnych zawodników z innych krajów brakuje. Kasy zresztą brakuje na cokolwiek, więc dodatkowe dwa kluby to byliby kolejni bankruci - z wiecznymi problemami, nieuregulowanymi rachunkami, komornikami w poczekalni. I znowu: pawik...
|
----------------------------
Od siebie dodam, jesli te extra przedluzenie ma polegac na 4 dodatkowych bojach z klubami pokroju Pogoni czy Piasta to ja dziekuje za takie dodatkowe "emocje". To ja juz wole (ustawiam sie w pozycji klubu z gornej polowki) dodatkowe mecze z Legia i Lechem + 5 meczow z innymi zespolami.
Finansowo lepiej, sportowo lepiej.