Wyświetl pojedynczy post
kuba.j.g.
Senior Member

Od: 07.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.04.2013, 13:05
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Jak widać masz trudności czytania ze zrozumieniem. Tak pisałem we wcześniejszym poście:

Skoro nie ma żadnego filmu z tej epoki to jakie to ma znaczenie jak się film skończy. Czy filmy opowiadajace o wrześniu 1939 r. kończą się na ulicach Berlina ?
Pytanie dlaczego z pieniędzy podatnika polskiego finansuje się ciągle antypolskie gnioty a nie ma kompletnie filmów z okresu konfliktu z Rosją. Powstanie Kościuszkowskie tez temat tabu, O Stefanie Batorym już pisałem, Dziura, biała plama, po co młodzież ma ogladać i poznawać swoją historię. Ktoś czuwa nad tym, ci, których koligacje rodzinne często prowadzą w obce strony.

Chyba jednak nie zupelnie to samo. Jest roznica miedzy regularnym wojskiem Polskim a zbieranina najemnikow finansowanych z kasy prywatnej, dowodzonych przez czlowieka udajacego syna Cara, ktory do Polski zawital 2 lata wczesniej i opowiadal bajki. jego dzialania nie byly przez Korone inspirowane a jedynie pozwolono mu robic zaciag na terenie Polski, jak rowniez nie MY posadzilismy Dymitra na tronie a sam sie tam posadzil. Nie przy pomocy krola Polski, ktorego to malo ineteresowalo na dobra sprawe. Naprawde ciezko dostzrec w tej imprezie jakiekolwiek oficjalne dzialania strony Polskiej.
J. Kaczynski: We mnie jest czyste dobro...