Wyświetl pojedynczy post
kuba.j.g.
Senior Member

Od: 07.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.04.2013, 09:12
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
RAZ, jesli nie uwzględnimy interwencji z 1606 r. gdy z naszej inspiracji i przy udziale naszych wojsk (głownie husarii) posadziliśmy na tronie w Moskwie Dymitra Samozwańca.

Drugi RAZ to był wiadomo rok 1610. A film można by zakończyć w dowolnym momencie uznanym przez reżysera , tym bardziej, że nie ma żadnego filmu dotyczącego historii wojen z Rosją czy państwem moskiewskim a wystarczy tylko poczytać o tamtych wydarzeniach aby mieć scenariusze na dziesiątki filmów czy seriali.
Oczywiście jak piszesz, że nie wiesz co chcę osiągnąć. Dobrze wiesz, chcę zmusić do myślenia aby znalazł odpowiedź dlaczego takie filmy jeszcze nie powstały i pewnie prędko (przy takiej władzy) nie powstaną.
Dlatego dla czerni kręci się Ranczo 7 a niebawem 8 i 9.

W 1605 to byla prywatna armia, finansowana z prywatnych zrodel (przez starego przyszlej zony Dymitra, rzeczonej Maryny), zadne regularne polskie wojska nie wspomagaly Dymitra. Mial Dymitr pozwolenie krola na formowanie prywatnych oddzialow na terytorium Polski...uzbieral ich ze 3000, poszedl na Moskwe.
Czyli kiedy bys go zakonczyl? Wtedy jak polska flaga lopocze na Kremlu czy moze rok pozniej, kiedy ruscy wypedzaja nasze wojska?
Ostatnio edytowane przez kuba.j.g. : 10.04.2013 o godz. 09:17.
J. Kaczynski: We mnie jest czyste dobro...