Wyświetl pojedynczy post
eloelo
Member

Od: 04.2013

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.04.2013, 13:55
Arapaho - może Ty odniesiesz się do słów Kaczyńskiego, które cytowałem na poprzedniej stronie?
Wg. mnie zamachu nie było. Jest tylko pełno niedomówień, nieudolnych działań i głupich zachowań ze strony rządu, a druga strona skrzętnie to wykorzystuje . Bardzo liczę, że powstanie zespół, który wyjaśni to wszystko bo jak narazie to mamy do czynienia z przepychankami i tańcem na grobach zmarłych. Za dużo w tym emocji i nienawiści po obu stronach, a za mało normalnej dyskusji.
A wiecie kto się najbardziej cieszy? Służby specjalne innych krajów - jesteśmy narodem skłóconym (możemy wrócić pamięcią do rozbiorów gdzie elity nie mogły się dogadać).
Jak tak dalej pójdzie to znów będziemy krajem słabym. Każdemu powinno zależeć na prawdzie, ale to już za daleko zaszło. To jeszcze będzie długo tkwiło w niektórych Polakach. Nie używane są tu fakty tylko w ruch idzie obrażanie się wzajemnie. Za dużo emocji - to trzeba sobie uzmysłowić.
Chcę jeszcze poruszyć jedną kwestię - jeśli chcemy poznać prawdę to musimy posiłkować się kilkoma źródłami. Ktoś piszę, że TVN kłamie i go nie ogląda, nie czyta Gazety Wyborczej itp. I co? I nigdy nie będzie obiektywny bo zamyka się tylko w grupie prezentującej "swoją prawdę". Tak naprawdę trzeba czytać, oglądać i poznać opinie ludzi z obu stron tych obozów żeby wyrobić sobie obiektywną opinię. Nie zamykajcie się tylko na jedną prawdę bo wtedy nigdy nie poznacie świata jakim jest naprawdę.
Jeszcze raz powtórzę - za dużo emocji jest w tych dyskusjach, a raczej wzajemnych przepychankach.
Odpowiedz cytując