Wyświetl pojedynczy post
JEDREK76
konserwa

Od: 06.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.04.2013, 23:18
emj10 napisał(a):Wyświetl post
No widzisz ja w majtki nikomu nie zaglądam [...]
Paradne doprawdy O pomawianiu prezesa Kurtyki już zapomniałeś

[...] ale przekonałem się, że pewna opcja polityczna i jej wyborcy lubią wszystko sprawdzać "dogłębnie". Jeśli argumentem na to, że "Solidarność" nie maczała paluszków przy rozpadzie tych zakładów ma być wskazanie, że prezydenci z opcji post-PRL częściej urzędowali od solidaruchów to ja wymiękam. Chyba, że wiesz coś więcej na temat Elbląga i tego jak to złe komunistyczne dziadki go rozkradły. Możesz się podzielić [...]
Bynajmniej ja specjalistą od Elbląga w przeciwieństwie do ciebie się nie określałem, a ponieważ mam świadomość tego, że jesteś specjalistą od pomówień to poświęciłem parę kliknięć, żeby sprawdzić kto tam rządził. Ot okazało się, że 16 lat rządzili tam postkomunistyczni politycy. Twierdzisz, że byli marionetkami?

[...] Hitem jest też to zdanie - "nigdy nie uniezależnimy się od dostaw gazu z Rosji". Nie wiem skąd je wziąłeś, ale oczywiście słowo "nigdy", które zostało wymyślone na poczekaniu pięknie pasuje do tego całego ciągu zmyślania. [...]
Napisałeś "[...] Wielokrotnie opisywałem różne scenariusze dotyczące tego jak może wyglądać dywersyfikacja dostaw do końca obecnej dekady i jakie warianty mamy do wyboru. W żadnym z tych wariantów nie ma mowy o całkowitym uniezależnieniu się od dostaw rosyjskich, bo A) jest to nierealne, a B) jest nieopłacalne.[...]", więc słowo "nigdy" jest tutaj, przyznaję, nadużyciem z mojej strony za które przepraszam. Pomimo tego podtrzymuję to co napisałem. Budowa kolejnego gazociągu to nie jest inwestycja na "dekadę", więc jeżeli doszłoby do budowy kolejnego gazociągu z Rosji, to rzeczywiście słowo "nigdy" będzie jak najbardziej adekwatne i o jakiejkolwiek dywersyfikacji dostaw gazu możemy zapomnieć.

[...] Możesz sobie poszukać moich wyliczeń i zobaczyć jak wygląda szansa na to, że w najbliższej przyszłości możemy mieć innych dostawców gazu niż Rosję nie licząc dostaw z surowców własnych. Jeśli masz jakieś argumenty na realność, albo opłacalność takiego cudu to proszę o przedstawienie. [...]
Jak już wyżej wspomniałem skoro nie mam zaufania do ciebie to nie mam go także do twoich wyliczeń. Natomiast pogłębianie naszej gazowej zależności od Rosji przypomina leczenie grypy za pomocą zapalenia płuc.
Ostatnio edytowane przez JEDREK76 : 06.04.2013 o godz. 23:20.