Temat: Ekstraklasa
Wyświetl pojedynczy post
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.04.2013, 14:38
rw88 napisał(a):Wyświetl post
Dzięki, właśnie nie mogłem sobie przypomnieć hasła "deloitte", które szukanie by mi znacznie ułatwiło Cały czas chodziło mi po głowie Ernst & Young, a tam takowych informacji nie znalazłem.

W sumie to już teraz takowe podróże są dla nich codziennością, bo podział wschód - zachód zbytnio nie pomaga w ograniczaniu kosztów. Ale 20 drużyn to chyba faktycznie trochę za dużo, skłaniałbym się koło 18. Na ten moment wyglądałoby to następująco:

Energetyk ROW Rybnik
Bytovia Bytów
Chojniczanka Chojnice
Raków Częstochowa
Rozwój Katowice
KS Polkowice
Zagłębie Sosnowiec
Górnik Wałbrzych
MKS Kluczbork
Chrobry Głogów
Wisła Płock
Puszcza Niepołomice
Pelikan Łowicz
Resovia Rzeszów
Wisła Puławy
Radomiak Radom
Znicz Pruszków
Olimpia Elbląg
Pogoń Siedlce
Unia Tarnów

W sumie całkiem ciekawa byłaby ta liga. Ale fakt faktem potrzeba by było jakiegoś dofinansowania ze związku na podróże, tak jak to będzie w piłce młodzieżowej.
Tylko idąc dalej w trzecich ligach też trzeba byłoby zrobić reorganizację do maksymalnie 4 grup. Czyli kluby z "miast" typu Limanowa, Andrychów, Bochnia itd musiałby jeździć na swoje mecze aż to np. Tomaszowa Lubelskiego (odległość 300 km). Wyobrażasz to sobie? Ja bym raczej poszedł w drugą stronę i zrobił 4 grupy drugoligowe niż lączył to w jedną.

W bogatszych i mniejszych krajach (np. Austria, Czechy, Grecja czy Belgia) trzeci poziom rozgrywkowy już nie jest scentralizowany.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując