|
widze ze kazdy inaczej rozumie kreatywnosc pilkarza. Ja przez kreatywnosc rozumiem grajka który sam moze zrobic przewaga, który WYKREUJA innym pozycje do gry (no poprzez drybling, dobre ustawienie sie czy też madre wyciągniecie rywala ze strefy). Pilkarz kreatywny to taki ktory popisze sie nietuzinkowym zagraniem (celnym!) to taki któremu można podać piłke i on rozegra akcje. Jedyne co moge zarzucic Ivicy to brak crossów(no ale na jego pozycji sie crossow nie rzuca) i brak skuteczności, ale ten brak skuteczości powinno sie wyliczać ze wzoru (ilośc oddanych strzałów w sytuacjach iluśtam procentowych dzielone przez ilośc bramek) No ale to nie jest tez snajper tylko skrzydłowy wiec chyba tylko laik oczekuje by skrzydłowy był żądłem. Od kłucia jest napastnik a skrzydłowy jest od dogrania mu piłki.
I nie wiem kto mówił o jego genialnej skuteczności, chyba jacyś idioci,wszak większośc wiedziała ze to jest skrzydłowo a że w lidze dwóch zespołów i 14 parodii strzelił 13 bramek to nie jest tak naprawde wielki wyczyn.Akurat miał sezon, jak Marek Zienczuk czy inni.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
|