Najnowszy komunikat Prokuratury ws Smoleńska:
Cytat:
W dalszym ciągu Wojskowa Prokuratura Okręgowa w Warszawie oczekuje na przekazanie - w ramach międzynarodowej pomocy prawnej - przez Władze Federacji Rosyjskiej, między innymi:
1. szczątków samolotu Tu – 154M nr 101, wraz z rejestratorami parametrów lotu oraz pochodzącymi z niego innymi agregatami i urządzeniami
|
http://www.npw.gov.pl/491-Prezentacj...-44944-p_1.htm
Ciekawe jak to się ma do stwierdzeń naszego Ministra Sikorskiego sprzed kilku tygodni

: Nie da się ukryć,że RS bardzo tymi słowami wsparł naszą prokuraturę w staraniach o wrak. Good job.
Cytat:
|
- Nasza prokuratura już ogłosiła, że wszystkie czynności związane z wrakiem zakończyła i może zamknąć śledztwo bez wraku. Teraz to dla nas bardziej pamiątka niż dowód w sprawie - zaznaczył Sikorski.
|
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"