Wyświetl pojedynczy post
Bobek90
Senior Member

Od: 11.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.04.2013, 11:33
rw88

Cytat:
Być może Krychowiak i Glik również w tym momencie grają ponad poziom klubu, w którym występują...Tym bardziej, że w przypadku obu z nich transfer do lepszego klubu jest bardzo realny, bo obaj w tym momencie w swoich klubach należą do najlepszych.
Powiem tak, ani Glik we Wloszech ani Krychowiak we Francji nie prezentuja poziomu ktory wyrasta ponad ligowa szarzyzne. Gracze jakich wielu w owych ligach. Nazwiska ktore nie powoduja szybszego bicia serca milosnikow owych lig.

Przy czym przyznaje ze Krychowiak ma pewien margines poprawy, taki ktory pozwala miec nadzieje ze byc moze wyjdzie z tej szarzyzny, ale znow za maly by liczyc na to ze stanie sie gwiazdka.

Jesli chodzi o Glika to uwazam ze dotyka koniuszkami palcow sufitu, duzo wyzej juz nie podskoczy.

Cytat:
No to dobra, wytłumacz mi coś innego - jak to jest, że w kadrze Włoch gra Angelo Ogbonna? Przecież gość jest z jakiegoś tam Torino, więc jest nikim. Ba! To Glik ma pewniejszą pozycję w tym klubie, na tej samej pozycji.
Ja oceniam Glika nie tylko na podstawie jego CV, ale tez na podstawie meczow ktore widzialem z jego udzialem. Czasami ogladam tez powazne ligi i... Glik to nie jest ktos kto moze zrobic wielka kariere. Nie widze w nim tego potencjalu, tego skilla.

Cytat:
Albo inaczej, aktualnie pomiędzy czwartym w Bundeslidze Schalke a ósmym HSV są cztery punkty, rozumiem, ze jak tak będzie na koniec sezonu to cztery punkty będą dzielić drużynę "czołówki ligowej", od "ligowego średniaka"?
Chodzi o regularnosc, chodzi o kadre. Jesli zwykle Schalke jest w czolowce i grywa w LM a HSV nigdy nie podskakuje ponad wystepy w LE (nie wiem, teoryzuje) to znaczy ze Schalke jest lepsza druzyna.

Przy czym sredniak sredniakowi nie rowny. Co innego byc sredniakiem zajmujacym 8 miejsce z niewielka strata do czolowki, co innego byc sredniakiem z powiedzmy 12 miejsca z ogromna strata do czolowki.

Cytat:
Tylko o czym ma świadczyc przykład Alaby? O tym, że są pojedyncze jednostki w klubach światowej czołówki będące młodymi chłopakami?
O tym ze Krychowiak jest poprostu zwyczajnym utalentowanym mlodym pilkarzem. Zwyczajnym.

Cytat:
Prostujemy: realną szanse na trafienie do dobrego, europejskiego klubu podczas swojej kariery ma w tym momencie wielu naszych chłopaków, zresztą taki Milik, czy Wolski już tam są, czyli w klubach czołówki Bundesligi czy Serie A
Musze cos wyjasniac bo chybo doszlo do malego nieporozumienia; mowiac kariera mam na mysli gre w dobrych klubach, nie epizod lawkowy w dobrych klubach.

I nie zrozum mnie zle, nie jade w tym momencie na Wolskiego czy Milika; co do Wolskiego to jestem pewien ze w koncu zacznie grac, a co do Milika... zobaczymy, nie wiem.

Cytat:
Stepinski
Nie dziwota ze u nas juniorzy po prostym kopnieciu pilki odlatuja jak my, kibice, po tym prostym kopnieciu przez nich pilki robimy z nich pilkarskich Bogow

Stepinski nie pokazal na razie ani nadzwyczajnego dryblingu, ani strzalu, ani... Tak, zgadzam sie z toba; Stepinski jest mlodym zawodnikiem ktory na tle 17 latkow sie wyroznia. Tylko tyle i az tyle.

Moze skonczy jak Lewandowski, moze skonczy jak Brozek. Lod na rozgrzane glowy, i czekamy. Nie zaglaskujmy goscia przed pierwszym dobrym meczem! Na milosc Boska, to szkodzi tym chlopakom!

Co do 17 latkow w Bundeslidze, nie wiem ilu ich tam gra, pewnie niewielu. Tyle ze nie wiem co ma ekstraklasa do bundesligi. Widzew poziomu bundesligowego nie prezentuje.

Cytat:
1992: Wolski, Furman, Bereszyński, Wszołek, Kamiński, Janicki
1993: Pawłowski, Parzyszek, Tadrowski, Przybyłko
1994: Milik, Zieliński, Smug, Kobylański, Michalski
1995: Stępiński, Linetty, Horoszkiewicz, Łasicki, Dźwigała, Jagiełło
1996: Zawada, Tomasiewicz, Kuchta, Bartczak
Zasadniczo zgadzam sie z twoja teza ze jest lepiej niz bylo. Powiem wiecej, niewykluczam ze za kilka lat moze to wygladac jeszcze lepiej; coraz lepsze szkolenie w Lechu i Legii i te sprawy.

Niesmialo tylko zwracam uwage ze to nie wyklucza sie z moja teza poczatkowa; " ile tych talentow jest naprawde...mam na mysli mlodych ktorzy maja szanse na kariere w troche powazniejszych klubach niz jakies Torina czy Kaiserslauterny... Ile jest mlodych ktorzy maja szanse na powazna kariere w miare powaznych klubach? Niewielu."
Ostatnio edytowane przez Bobek90 : 04.04.2013 o godz. 20:04.
Odpowiedz cytując