Wyświetl pojedynczy post
JEDREK76
konserwa

Od: 06.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.04.2013, 12:41
Szpen napisał(a):Wyświetl post
to że stara to ja wiem, ale jak to zwykle u Was bywa, została przemilaczana.

Czyli mówisz, że wszystkie jest ok. Gość pisze raport opłacony przez firmę tytosniową z główna konkluzja, że starci na tym nie tylko Państwo (bo dużo pojdzie w szarą strefę), z czym się oczywiscie zgadzam, ale w dalszej konkluzji jest także opisana strata firm, która obsługuje rynek tanich papierosków, którego liderem jest zlecająca firma. W raporcie jest, że lider rynku zyska (ich konkurencja), a oni stracą. To jest fair?
Wiplera lubie, bo do czasu pewnej wypowiedzi był z kibicami. Raport byłby też super, gdyby nie był na zlecenie, a jedyna pobudka była ochrona finansów publicznych.[...]
Wbrew temu co próbowałeś sugerować pokazałem ci załączając linka, że sprawa nie została przemilczana. Czy wyjaśniona to już pozostawiam do sumienia każdego czytelnika. Z większością zawartych w raporcie tez zgodziły się osoby procedujące nad projektem -> wycofując go. Oskarżasz je, że zostały skorumpowane i ugięły się pod lobbingiem firmy tytoniowej Dziennikarze "Rzepy" nie wyważali tym artykułem "zamkniętych drzwi", FR sama odpowiedziała, że British Tobacco zapłacił za sporządzenie tego raportu, co zresztą sami dziennikarze znaleźli na stronie internetowej FR.
I tak z rzekomej "wielkiej afery" masz wielkie nic... a teraz chciałbym cię zapytać dlaczego nie jesteś równie dociekliwy w sprawie afery hazardowej, dlaczego nie zniesmaczają cię rozmowy na temat ustawy prowadzone na cmentarzu