|
Wejściem w polską piłkę w roli sponsora zainteresowane są 2 motoryzacyjne firmy - Opel oraz VW. W klubie chodzili za Fiatem (właściciele salonu Viamot w Krakowie sprzedali w zeszłym roku samochodów za 134 000 000zł ), ale bardzo szybko sprowadzono ich na ziemię (odbyło się ponoć jedno spotkanie dawno, dawno temu).
Niestety Oplowi bliżej do Gliwic (miasto chciało by w przyszłym roku odpuścić aż tak duże sponsorowanie klubu) a VW do Poznania. Pożyjemy zobaczymy ja i tak uważam że się nie uda a to wszystko to ploty z wyższego szczebla żeby ktoś jeszcze interesował się klubem w mediach. Dla takich koncernów wydać 1 000 000euro na reklamę to grosze ale one szybciej je wydadzą w Nimczech lub Austrii a nie u nas.
Popatrzmy obiektywnie, Trener Nawałka, zaległości w wypłatach biezących dla zawodników w wysokości 6 miesięcznych pensji, zwolnienia w klubie zwykłych pracowników, brak jakichkolwiek planów transferowych na przyszlość Bednarz nawet nie wspomni o tym że będzie szukał zawodników na pozycję taką, taką i taką. W ostatnim wywiadzie dał jasno do zrozumienia że wielkich inwestycji nie należy się spodziewać. Brak rozmów z zawodnikami którym kończą się kontrakty. Teraz bajka o sponsorze który zainwestuje pieniądze.
W tym wszystkim chodzi o to żebyśmy nadal się łudzili że klub będzie jeszcze mocny i kupowali bilety.
Po wejściu sponsora to ja bym to liczył w ten sposób, Cupiał nadal daje 5 milionów na klub i odseti od długu nie rosną i zostaje coś na inwestycje, a sponsor daje 8 milionów w dwa lata i o tyle zmniejsza się dług klubu w stosunku do TF
Ostatnio edytowane przez wwf : 30.03.2013 o godz. 23:21.
A z polską piłką rzeczywiście jest źle. Mecz Legii z Szachtarem Donieck to była katastrofa. Teraz oglądam Szachtara w Lidze Mistrzów i to też jest katastrofa. To daje odpowiedź, jak daleko wam do poziomu Interu Mediolan czy Bayernu. Ta odległość bardzo mnie martwi -- Leo Beenhakker
|