|
Tych konsultantów to mi generalnie żal. Mówią to co muszą. Ja płacę 104 zł za canal plus super premium z multiroomem i pvr 500 gb. Mam te cinemaxy i filmboxy. Dzwoni do mnie konsultant opowiada dyrdymały, "wielkie wydarzenie", "super oferta specjlanie dla pana" i oferuje mi ten pakiet platynowy plus hbo plus wynajem tunera (20 zł, a płacę 5) w specjalnej cenie dla mnie....tylko 169 zł. Ja się pytam typa czy się słyszy ? To mi zaczął opowiadać, że będę miał kanały HD (ale już je mam), że to jest super oferta (ale moja jest zajebista), że będę miał polsat sport (ale wy nie macie polsat sport, tylko polsat sport news, który każdy ma za darmo). Za chwile cisza i mi proponuje pakiet gold z hbo za 129 zł. Ja mu mowie panie ....a, ale tutaj c+ sport jest 2 miesiące a po drugie nadal to jest gorsze niż mam. Na koniec mu powiedizałem, że naiwnych idiotów to niech sobie szukają gdzie indziej. Jak tak będą postępowali, o za chwile straci pracę, a jego firma wróci do Francji.
Powiem szczerze, że nie rozumiem absolutnie polityki firmy. Na co oni liczą wyjeżdżając do ludzi z takimi ofertami ? Czy rozmowa nie może wyglądać tak: Ma pan to, możemy panu dorzucic to to i to za powiedzmy 20 zł i wtedy to ma jakiś sens. To co uprawiają aktualnie to jest nic innego jak sabotaż. Chyba,że im się wydaje, że oni sprzedają prąd i wodę i to musi mieć każdy.
|