Ja mam pytanie z innej beczki. Najlepiej jakby się wypowiedziały osoby, które miały taką sytuację lub znające się na takich sprawach (prawnicy czy ktoś).
Zakładamy sytuację, że dostaje list na który nie odpowiadam. Zmieniają mi pakiet na mniej korzystny. Wtedy decyduję się jednak zrezygnować z umowy. Jako mój argument uznaje fakt, że nie dostałem listu dlatego nie wiedziałem, że mi się coś pozmieniało więc siłą rzeczy nie wypowiedziałem umowy.
Teraz rodzi się pytanie czy:
1. To ja muszę udownić, że nie dostałem tego listu? (niemożliwe)
2. To nc+ musi mi udownić, że dostałem ten list i na niego nie odpowiedziałem? (jako, że wysyłają aneks do umowy zwykłym listem, a nie poleconym też niemożliwe)
To jest dość istotna sprawa w sytuacji jakby komuś zapomniało się wysłać wypowiedzenie. Jak prawo odnosi się do takiej sytuacji?
Gwiaździsty napisał(a):

|
Jeśli miałes na czas określony to po tym okresie. Jesli na czas nieokreslony to po upływie 3 miesięcy. Nic automatycznie Ci nie wyłączą. Jak dostana od Ciebie wypowiedzenie to zaczną Cię bombardować z coraz to niższymi cenowo ofertami. Przerabiałem to już poprzednim razem. Teraz idę va bank. Wypowiedzenie poszło. Tylko oferta, która mnie cenowo zadowoli może mnie ostatecznie zatrzymać. Przygotowany jestem na rozstanie. To co tym razem wyprawiają w tak biednym kraju jak Polska to sie w głowie nie mieści, żeby dawać ofert często droższe niż w Europie Zachodniej przy tamtejszych zarobkach.
|
Masz eNke czy C+? Jeżeli C+ to na jakiej podstawie wysłałeś wypowiedzenie?