Wyświetl pojedynczy post
hunter
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.03.2013, 15:44
AS82 napisał(a):Wyświetl post
Jeszcze pewnie jest opłacany za pieniądze z twoich podatków

Co do tego jak rządzi PO i jak zadłużyli kraj to jestem pewien niemal w 100% ,że jakby rządził PIS to zadłużyłby ten kraj tak samo albo jeszcze bardziej , bo skoro PIS rządził w czasach prosperity i nie przeprowadził żadnych zmian , nie odchudził administracji a jedyne co zrobił to obniżył podatki najbogatszym ,to świadczy to jedynie o tym że są takimi samymi ekonomicznymi troglodytami jak PO ,dla których co roczne zadłuzanie Polski to norma, ważne ,że kasa w ich portfelu sie zgadza.
I dlatego fajnie by było, żebyśmy dyskutowali na temat tego co jest (ewentualnie co było), a nie tego "co by było gdyby". Ty możesz być pewien, że za PiS u władzy obecnie byłoby gorzej, ktoś inny będzie uważał, że byłoby znacznie lepiej i tak moglibyście się przekonywać bez końca i nikt nie miałby racji.

Wybacz ale obniżenie kosztów prowadzenia działalności gospodarczej nie można, po prostu nie można nazwać ekonomicznym troglodytyzmem. Ja do PiS mam pretensje, że nie poszli zdecydowanie dalej mając dobry czas i miejsce na zrobienie odważnych reform wolnorynkowych.

Co do zadłużania. Czemu do jasnego ch*ja w tym kraju nikt nie pójdzie po rozum do głowy i chociaż raz nie spróbuje ciąć wydatków, zamiast narzucać obciążenia fiskalne na każdego podatnika?