Wyświetl pojedynczy post
westersyl
Guest

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.03.2013, 09:58
Cytat:
Po przepracowaniu z drużyną okresu przygotowawczego w doskonałych warunkach zaliczył arcysłabe mecze z ligowymi outsiderami.
Również byłem zaniepokojony tym co działo się na początku jednak jeśli popatrzyłem na to to z perspektywy czasu to Bełchatów ma na rozkładzie Wisłę, Lecha i Legie i nie stracił nawet gola. W Poznaniu jeden z zawodników przelobował bramkę będąc od niej pół metra tuż przed końcowym gwizdkiem. Nie wystawia to najlepszego świadectwa lidze gdy zespół spleciony w chaosie z kilku niechcianych piłkarzy oraz kilku juniorów nie daje sobie wbić gola.

Według mnie Kulawik popełnił na początku spory błąd, dobrze, że szybko odszedł od tej koncepcji mianowicie Sobol na środku obrony to nie było dobre rozwiązanei. Radek teraz gra znakomicie, kluczowe odbiory, strzela itd Moim zdaniem taką grą podnosi sobie z murawy nowy kontrakt. Przypuszczam, że Kulawik zdaje sobie sprawę z tego, że nawet zdobycie PP może nie wystarczyć aby zostać dłużej na tym stanowisku.

Masz dużo racji co do Moskala, nie dawno przez przypadek obejrzałem kawałek meczu ze Standardem Liege, my naprawdę graliśmy bardzo dobry futbol zwłaszcaz na tle tego co później miało miejsce. Wyjątkowo nie szczęśliwe sploty wydarzeń towarzyszyły pracy Moskala w Wiśle typu Nunez zrobił czerwoną, Czekaj dostał chyba 2 razy czerwoną w meczu ze Standardem i Korona.
Mimo tych czerwonych kartek to Wisła i tak była stroną dominującą. Uważam, że bramki prędzej czy później przy takim stylu gry zaczęłyby padać.

Ten kto w miarę pamięta moje posty ten wie, że jestem dużym zwolennikiem trenera Nawałki. Uważam że jeśli uda mu się wprowadzić autorytarny styl rządów tak jak w Górniku to będzie właściwy kierunek dla Wisły. Moim zdaniem polskiemu piłkarzowi potrzebny jest "bat" a jak ktoś kiedyś powiedział "trener Nawałka gdyby tylko mógł to najchętniej zamknąłby piłkarzy w jakimś baraku i siedział z nimi 24/h. "
Patrząc na Górnika to tam ten skład jest naprawdę słaby. Do tego Nawałka to trener z zasadami, lubi układać klub po swojemu co w cale nie musi być złe.
Odpowiedz cytując