Wyświetl pojedynczy post
maaarcin
Moderator

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.03.2013, 17:38
hunter napisał(a):Wyświetl post
I to by się w Twoim przypadku zgadzało. O ile mnie pamięć nie myli to okres wypowiedzenia wynosi 3 miesiące. Jeśli więc masz umowę do końca września to najpóźniej do końca czerwca musisz ją wypowiedzieć.

Ja przedłużałem w styczniu umowę na 18 miesięcy. Do końca umowy nie mam zamiaru się w ogóle przenosić na nową platformę. Chyba że w trakcie trwania umowy pojawi się na tyle satysfakcjonująca oferta, że się skuszę. Póki co będę naprawdę bardzo cierpliwy i odrzucał każdą ofertę choćby o złotówkę wyższą od obecnego abonamentu. Niech dzwonią oni do mnie, ja do nich nie mam zamiaru wykręcać numeru.
no właśnie nie jest tak jak piszesz. normalnie jest miesięczny okres wypowiedzenia w trakcie umowy.

to będzie działać tak, jak w przypadku podwyżki. wyślą do Ciebie informację o zmianie oferty z 1 lipca. oferta ta będzie wiązała się z migracją do nc+. ale oczywiście możesz się na to nie zgodzić, wówczas możesz rozwiązać umowę ze względu na zmianę jej warunków. jeżeli nie zdecydujesz się na rozwiązanie, to automatycznie włączą Ci nową ofertę.

zawsze tak było, podobnie jest jak wyłączają gwarantowany kanał, też masz możliwość rozwiązania umowy. nie rozwiązanie = akceptacja nowych warunków.

i bez znaczenia jest to, czy masz umowę do września (jak ja), czy jeszcze przez np. przez rok
Odpowiedz cytując