Wyświetl pojedynczy post
Worcester
Senior Member

Od: 03.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.03.2013, 02:47
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Bez jaj. Ukraińcy powinni kończyć pierwszą połowę w dziesiątkę. Sędziował jak skończony kretyn.

Jeśli normą byłoby takie sędziowanie (nie rozumiem co niby ma oznaczać "styl" w tym kontekście), to piłka nożna straciłaby sens. Przeciwnik wyprowadza kontrę? Od razu fauluj, i tak nie dostaniesz żółtka. Są blisko twojej bramki? Atak na kolano, niech wiedzą z kim zadzierają.

Ale z ekstraklasą to był żart. Nawet tu takie gwizdanie to byłaby kompromitacja. Główny był żałosny.
O dziwo - boczni dawali radę. Wszystkie nasze spalone OK, Ukraińców nie pamiętam, ale chyba nie mieli w ogóle (co ma sens, skoro mogli wbiegać z piłka w nasze pole karne).

Nie twierdzę, że przegraliśmy przez sędziego, tylko, że był on zwyczajnie żałosny. Ukraińcy mogli robić totalną wycinkę w każdej akcji nawet mając na koncie żółtą kartkę.
hmm. Wiem, że to czasochłonne, ale dasz radę podać link do sytuacji?
Wg mnie gwizdał równo.

edit.
co ja zauważyłem. Podstawy podstaw. Polacy jadą z kontratakiem, jeszcze ich połowa - faul - może być rzut bezpośredni lub rz.bz. z żółtą kartką, to maksimum. Ale to zależy od sytuacji i oceny sędziego. Za połową przerwanie to już jest żółtko. (rozwijającej się sytuacji). Dużo zalęzy od wyczucia sedzięgo.
Ostatnio edytowane przez Worcester : 23.03.2013 o godz. 02:55.
"O, jakże szybko nastrój prysnął wzniosły!
Albowiem w kraju tym zaczarowanym,
gdzie — jak w złej bajce — ludźmi rządzą osły,
jakież tu mogą być właściwie zmiany?
Tu tylko szpiclom coraz większe uszy
rosną, milicji — coraz dłuższe pałki,
i coraz bardziej pustka rośnie w duszy,
i coraz bardziej mózg się staje miałki.
Tu tylko może prosperować gnida,
cwaniak i k...a, łotr i donosiciel ."
Janusz Szpotański
Odpowiedz cytując