Wyświetl pojedynczy post
BBudowniczy
Senior Member

Od: 07.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.03.2013, 21:00
SmutnyRomantyk napisał(a):
Jakbyś miał wybierać między ciężkim a lekkim grzechem to co byś wybrał ?
SmutnyRomantyk napisał(a):
Tusk nie może liczyć na to, by opozycja parlamentarna przedstawiła merytoryczny plan, który byłby poważnym, konkurencyjnym projektem politycznym.

Zamiast przedstawić a Sejmie konkretny plan np. jak wyjść z kryzysu czy zmniejszyć bezrobocie mówią za naszych czasów było tak lub tak. Ale to nie lekarstwo na bolączkę w kraju. Gdyby raz drugi trzeci przedstawili konkrety projekt podparty liczbami ludzie sami by zdecydowali na kogo głosować. Jak na razie to nasza opozycja krytykuje wszystko nie mając żadnych konkretnych rozwiązań. (my zrobimy lepiej chociaż nie wiemy jak).
Co Ty nie powiesz...

http://www.alternatywapis.pl

Można sie z programem zgadzać lub nie, ale nie można powiedzieć że nie jest on kompleksowym i konkurencyjnym projektem politycznym. Zwyczajnie nie masz zielonego pojęcia w temacie, na który się wypowiadasz.

Ciężkim grzechem jest głosowanie na ludzi, którzy proponują takie oto rozwiązania:

Cytat:
Art. 117b.

Podatnik, o którym mowa w art.105a, odpowiada solidarnie całym swoim majątkiem za zaległości podatkowe podmiotu dokonującego dostawy towarów.

Art. 105a.

1. Podatnik (...), na rzecz którego dokonano dostawy towarów (...), jest solidarnie odpowiedzialny wraz z podmiotem dokonującym tej dostawy za zaległości podatkowe wynikające z niewpłacenia na rachunek urzędu skarbowego w terminie podatku (...).

2. Przepis ust. 1 stosuje się, jeżeli (...) podatnik wiedział lub miał uzasadnione podstawy do tego, aby przypuszczać, że cała kwota podatku lub jej część (...) nie została lub nie zostanie wpłacona na rachunek urzędu skarbowego."
Pablo84 napisał(a):
Swoje usłyszałem, zdanie wyrobiłem. Niestety wiedziałem, że tak będzie "Kaczyńskie be, bo tak i tyle". Szkoda czasu.
No cóż, młodzieżówka Platformy chyba rozwija ofensywę również na forach:

http://freeisoft.pl/wp-content/uploa...watelskiej.jpg

Cytat:
Praca grupy ds. monitoringu sieci miałaby polegać na dodawaniu na kilkunastu największych polskich portalach (WP, Onet, Gazeta, Dziennik, Interia) komentarzy życzliwych Platformie Obywatelskiej - nie wdawanie się w dyskusję i prowadzenie programowych dyskusji
Niestety poziom merytoryczny "życzliwych komentarzy" daje wiele do życzenia

AS82 napisał(a):
dobra ,spoko ,zartowalem
A jak tam z pomysłem Rostowskiego?
Ostatnio edytowane przez BBudowniczy : 20.03.2013 o godz. 21:03.
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"