Temat: Praca
Wyświetl pojedynczy post
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.03.2013, 09:32
adam_09 napisał(a):Wyświetl post
Potrzebuje się poradzić kogoś kto przechodził ostatnio procedurę rejestracji jako bezrobotny. O ile kwestia samej rejestracji jest dość dobrze rozpisana w necie na stronie grodzkiego urzędu pracy i nie mam co do niej zastrzeżeń to nie ma tam odpowiedzi na ważne dla mnie pytanie.
Chodzi mi o to, jak wygląda później szukanie przez urząd pracy dla mnie i jakie obowiązki na mnie spoczywają aby utrzymać status bezrobotnego ? Słyszałem, że będę musiał w urzędzie się stawiać raz w miesiącu aby dostać jakiś kwit, który w konsekwencji musi mi opieczętować potencjalny pracodawca podczas mojej wizyty u niego. Dodatkowo mam pytanie czy mam obowiązek podjęcia pracy u pracodawcy którego mi wskaże urząd pracy ? Posiadam dość specyficzne kwalifikacje więc znalezienie mi pracy która będzie im odpowiadała jest dość trudne.

Pozdrawiam,
Adam
powiem tak,odpowiadając od końca.
Urząd pracy nie skieruje Cie bezpośrednio do podpisania umowy tylko najpierw masz rozmowe kwalifikacyjną. I to od niej zależy co będzie dalej, więc chyba nie trudno zjebać rozmowe by pracy nie dostać prawda?
Jeśli sie zarejestrujesz to twoim obowiazkiem będzie chodzenie na podpis raz na 3 miesiace, i to chyba tyle. Czasem mogą Ci zaproponowac jakies kursy szkolenia, ale mozesz powiedziec - NIE.
Więc tak naprawde zostaje Ci tylko podpis który złożyć musisz, bo jak nie złozysz, to po tygodniu Cie skreślą i bedziesz musiał przejsc okres karencji by sie ponownie zarejestrować.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując