AS82 napisał(a):

|
To co robi Macierewicz i spółka to jest anty-wyjaśnianie polegające jedynie na sianiu podejrzeń,konfabulacji i mnożeniu hipotez nie po to żeby coś rozjaśnić tylko maksymalnie zamulić to śledztwo. Efekty są takie ,że po 2,5 roku mącenia ludziom w głowie bodaj 30 % Polaków wierzy w zamach ,także Maciarenko + pisowskie media się "spisały" jako naczelne tuby dezinformacji społeczeństwa.
|
Twoj zdanie byłoby prawdziwe, z jedną tylko zmianą :
"To co robi Tusk i spółka to jest anty-wyjaśnianie polegające jedynie na sianiu podejrzeń,konfabulacji i mnożeniu hipotez nie po to żeby coś rozjaśnić tylko maksymalnie zamulić to śledztwo."
AS82 napisał(a):

|
Pozatym widzisz jak rząd o mnie nie dba , to nie wiem czemu ja mam tak żałować tych wielkich "dostojników",których głównym celem było bycie u żłobu. Już bardziej mnie wzruszają tragedie zwykłych ludzi ,niż krzywda,która stała się "elytom". Tragedia wynikająca z ich własnej głupoty i nieodpowiedzialności .
|
Brawo! To chciałem usłyszeć. Czyli jednak jest rozłam wśród zwolenników pancernej brzozy. Jedni uważają, że cytat "jebło to jebło, na ch... drążyć temat", drudzy widzą w katastrofie karę za głupotę i nieodpowiedzialność lecących. I kto tu jest sektą...
AS82 napisał(a):

|
Odwracając twoje pytanie ,jak Kaczyński mógł zarządzać całym krajem , jak ze swoją świtą nie umiał w sposób bezpieczny i odpowiedzialny zorganizować niedalekiego lotu samolotem ?
|
Słuszne pytanie, tylko jest mały problem: to Kancelaria Premiera odpowiadała za koordynację organizacji lotu do Smoleńska, MON za organizację, a BOR za jego ochronę. I faktycznie, jak ten Tusk ma zarządzać całym krajem, skoro za co się chwyci to sp...? Przypomina się taka jedna piosenka Młynarskiego, idealna dla Tuska...
Cytat:
Czasem facetów, żeby mieć spokój, ktoś tam przerzuci
do jakiejś sprawy, co jest na oko nie do popsucia...
Już się prężą mózgów szeregi, wzrok się pali,
już widzimy, żeśmy kolegi nie doceniali.
(...)
bo jedna myśl im chodzi po głowie, którą tak streszczę:
"Co by tu jeszcze spieprzyć, Panowie? Co by tu jeszcze?"
|
hunter napisał(a):
Szpeny, Asy82, kuby j.g. DO DZIEŁA!
Czekam na uzasadnienia typu "uczciwy niczego nie musi się bać". Ups... a jednak musi, bo poniesie konsekwencje jeśli osoba z którą robi interesy jest nieuczciwa.
Józef Stalin byłby dumny z ministra Vincenta.
|
Popieram kolegę. Asie, tu masz coś nie z "tematów zastępczych". Co sądzisz o pomysłach ministra Rostowskiego

?
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"