Wyświetl pojedynczy post
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.03.2013, 17:00
AS82 napisał(a):Wyświetl post
To co robi Macierewicz i spółka to jest anty-wyjaśnianie polegające jedynie na sianiu podejrzeń,konfabulacji i mnożeniu hipotez nie po to żeby coś rozjaśnić tylko maksymalnie zamulić to śledztwo. Efekty są takie ,że po 2,5 roku mącenia ludziom w głowie bodaj 30 % Polaków wierzy w zamach ,także Maciarenko + pisowskie media się "spisały" jako naczelne tuby dezinformacji społeczeństwa.

Dla osób , które słusznie uważają ,że Smoleńsk to był wypadek lotniczy ,temat jest już dawno zamkniety. Żałoba trwa miesiąc czy dwa ,a nie jak by chciał Kaczyński z Macierewiczem w nieskończoność .Żałoba w cyniczny sposób wykorzystywana do swoich gierek politycznych. Ludzie mają swoje przyziemne problemy a zajmowanie się Smolenskiem to zwykłe bicie piany i temat zastepczy. Pozatym widzisz jak rząd o mnie nie dba , to nie wiem czemu ja mam tak żałować tych wielkich "dostojników",których głównym celem było bycie u żłobu. Już bardziej mnie wzruszają tragedie zwykłych ludzi ,niż krzywda,która stała się "elytom". Tragedia wynikająca z ich własnej głupoty i nieodpowiedzialności . Odwracając twoje pytanie ,jak Kaczyński mógł zarządzać całym krajem , jak ze swoją świtą nie umiał w sposób bezpieczny i odpowiedzialny zorganizować niedalekiego lotu samolotem ?
Jaki ty jesteś ograniczony. Nawet nie próbujesz postawić się w sytuacji odwrotnej i sprobować wyciągnąć wnioski.

Wiara w zamach = podatność na konfabulacje "Maciarneki" i spółki
Wiara w wypadek = jedyna słuszna teza.

Nie próbujesz nawet spojrzeć, że druga strona rozumuje dokładnie tak samo (tylko odwrotnie rzecz jasna)? Może jesteś takim samym zaślepieńcem i ofiarą tuby propagandowej jak oni?

PS. Odwracając to co napisałeś. Myślisz, że Kaczyński będąc w stanie kierować całym krajem nie był w stanie zorganizować niedalekiego lotu samolotem? Nie wydaje ci się to dziwne?
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."