Wyświetl pojedynczy post
sovinho_02
Senior Member

Od: 05.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.03.2013, 17:04
Wiem że dopiero początek rundy wiosennej ale w kontekście następnej Bednarz i spółka powinni zająć się wyszukaniem lewego obrońcy. Wiadomo że po sezonie odejdzie Jaliens który tam gra awaryjnie, Bunoza to stoper, a Burliga od biedy prawy obrońca ale napewno nie lewy.
Lewa obrona to najbardziej paląca kwestia, na pozostałych tragedii nie ma, bo jeśli nie znajdziemy dobrego bramkarza możemy przedłużyć kontrakt z Sergiejem a i Radek Sobolewski wraca do dawnej formy więc DP też nie potrzebujemy.
Po sezonie kończą się umowy:
Pareice,Bieszczadowi, Kamińskiemu,Jaliensowi, Czekajowi, Urydze, Sobolewskiemu, Ilievowi, Kosowskiemu, Sarkiemu,Brudowi, Sikorskiemu.
Sens jest przedłużać z Pareiką, Sobolem i Urygą
dwóch młodych bramkarzy: ciężko stwierdzić nie widziałem ich w grze
Nie wiem czy jest sens przedłużać umowę z Czekajem który w tej rundzie zagrał pół meczu i już kontuzja.
Co do pozostałej grupy (Jaliens, Iliev, Kosa, Sarki,Brud, Sikorski) nie mam wątpliwości że trzeba ich pożegnać.
A teraz wzmocnienia:
Lewy obrońca ( z PL to Pazio, Oleksy i Lisowski z Korony)
Jeśli Serigiej przedłuży umowę to na bramce mamy spokój, jeśli nie to niewiele nas będzie kosztował Zubas z Bełchatowa.
W razie końca kariery Sobola na DP warto ściągnąć Piątka z Polonii.
Dodatkowo przydałby się Mateusz Mak i Paweł Brożek.
Z wypożycznenia wraca Nalepa.
W tej sytuacji kadra wyglądałaby tak :
BR:Miśkiewicz, Pareiko (Zubas)
OB: Jovanovic, Burliga, Głowacki, Chavez, Bunoza, Nalepa, Uryga, Pazio
PO: Małecki, Wilk, Sobolewski ( Piątek), Chrapek, Garguła, Szewczyk, Mak, Stolarski
NA: Genkov, Brożek, Boguski
Odpowiedz cytując