Wyświetl pojedynczy post
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.03.2013, 14:59
Problem polega na tym,że to jest właśnie kapitalizm. Są rejony, gdzie faktycznie jest ciężko i umowy śmieciowe to jedyne możliwe rozwiązanie. Ale ile jest też "wiejskich biznesmenów" z podejsciem "jak nie nie pasuje, to mam 100 na twoje miejsce, wiec chodź uśmiechnięty i ciesz się z tego co masz" Maksymalizacja cięć kosztów, by zysk był jak największy. A że pracownik niezadowolony? To pewnie tylko "niewykształcony bydlak", więc niech tyra... W Polsce jeszcze jest ta trochę komunistyczna mentalność, że trzeba się maksymalnie nachapać i to jest wg nich- zaradność i dobre zarządzanie.. Na zachodzie naprawdę dba się o to by pracownik chodził do pracy z uśmiechem na twarzy i nie patrzy mu się cały czas na ręce. Napewno kiedyś będzie u nas lepiej.

Prawdę mówiąc ciężko mi ocenić kto z tych Panów ma rację, jednak zastanawia mnie tylko to.Dlaczego są wszedzie takie wysokie koszty?Jak to jest możliwe, że ceny w sklepach są praktycznie takie same jak w Niemczech- tyle że zrobki 4 razy mniejsze?(mówie o przeciętnym zjadaczu chleba) a nie o wysokiej jakośći specjalistach od stron internetowych z 12k miesięcznie.
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 17.03.2013 o godz. 15:08.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/