Wyświetl pojedynczy post
BBudowniczy
Senior Member

Od: 07.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.03.2013, 14:19
Watts napisał(a):Wyświetl post
Wyciągają Czyli rozumiem, że są osoby którym można wypominać przeszłość, a są takie, którym nie wolno tego robić bo co? .
Drogi Wattsie, logicznym jest, że żeby coś komuś wypominać, to najpierw trzeba mieć co.Wypominanie Benedyktowi Hitlerjugend, do którego został wcielony z automatu, jak każde dziecko wówczas w Niemczech, a od angażowania się w jego działalność uciekał, to zwykła bzdura. Nic nie wiadomo, by na kogoś donosił lub komuś zrobił krzywdę. Co innego, gdyby był członkiem Gestapo lub SS.

Cytat:
Do 1937, kiedy przeprowadzili się do Traunstein, ojciec Joseph służył w Bawarskiej Policji Landowej (Landespolizei) i w niemieckiej policji państwowej (Ordnungspolizei). Londyński Sunday Time pisał o Ratzingerze seniorze jako antynaziście którego próby powstrzymania Brązowych Koszul (Oddziałów szturmowych SA) zmusiły do kilku przeprowadzek wraz z rodziną[3]. Według International Herald Tribune[4]przeprowadzki te były bezpośrednio związane z postawą Józefa Ratzingera, który sprzeciwiał się nazizmowi, czego rezultatem były degradacje i przeniesienia. Brat papieża, Georg powiedział: Nasz ojciec był zaciekłym przeciwnikiem nazizmu, ponieważ uważał że było to w sprzeczności z naszą wiarą[5]. Jednak rodzinę dotknęły także boleśniejsze represje ze strony reżimu. John Allen (watykański komentator), donosi o słowach wygłoszonych przez kardynała Ratzingera 28 listopada 1996 w Watykanie: Kuzyn cierpiący na zespół Downa, który w 1941 miał 14 lat i był zaledwie kilka miesięcy młodszy (niż Ratzinger), został zabrany przez nazistowskie władze na terapię. Niedługo później rodzina otrzymała informacje o jego śmierci[6].
(Benedykt XVI )W wieku 14 lat (w 1941), został wcielony do Hitlerjugend, w której członkostwo było obowiązkowe od 25 marca 1939. Według korespondenta tygodnika National Catholic Reporter Johna Allena, Ratzinger nie podchodził entuzjastycznie do członkostwa w tej organizacji, odmawiał brania udziału w spotkaniach
Watts napisał(a):
To domniemane Hitlerjugend Ratzingera to mały pikuś i podśmiechujka jak z onetu przy tym, w czym rzekomo brał udział nowy paparazzi.
Nowy paparazzi? A kto to taki, przy okazji wyboru papieża wybrano też jakiegoś fotoreportera?

A jeżeli chodziło Ci o Franciszka (?), do dobrze to ująłeś. "Rzekomo".
"rzekomy Ťnieistniejący w rzeczywistości, niebędący tym (takim), za kogo (za jakiego) go niektórzy uważająť"

Cytat:
No ale, jak już tutaj ktoś wspomniał, przyczyniał się do śmierci lewaków więc ma, cytuję, "plusa".
Manipulujesz, dosłowny cytat to:

"Jako biskup walczył z lewakami.... Ma u mnie plusa".

Chodzi tu o znane jego wypowiedzi przeciwko pomysłom lewicy na małżeństwa homoseksualne. O przyczynianiu się do "śmierci lewaków" to chyba Ci się tylko przyśniło, a może pomyliło z czymś innym.....

http://wislakrakow.com/forum/showpos...ostcount=22057
Ostatnio edytowane przez BBudowniczy : 14.03.2013 o godz. 14:25.
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
Odpowiedz cytując